Impresionirao u HNL-u pa mu slijedi transfer karijere? Talijanski novinar ima detalje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

CLUB BRUGGE želi dovesti Luku Stojkovića (19) iz Lokomotive, objavio je talijanski novinar Lorenzo Lepore, a prenosi belgijski Walfoot. Prema njihovim informacijama, Belgijci nisu jedini, već talentiranog ofenzivca žele i Brentford te Torino. O tome gdje će karijeru nastaviti jedan od najvećih hrvatskih talenata više će se znati nakon U-21 Europskog prvenstva.

Stojković je među 23 igrača koje je izbornik Dragan Skočić pozvao za Euro u Rumunjskoj, koje Hrvatska otvora 21. lipnja protiv Ukrajine. Uslijedit će utakmica sa Španjolskom 24. lipnja i Rumunjskom 27. lipnja. Lepore tvrdi kako bi Lokomotiva tražila između četiri i pet milijuna eura za Stojkovića.

Stojković može igrati na više napadačkih pozicija

Stojković može igrati na lijevoj i desnoj strani napada te iza centralne špice. U prošloj sezoni SuperSport HNL-a, u kojoj je Lokomotiva osvojila osmo mjesto, bio je neupitni prvotimac trenera Silvija Čabraje. Bila mu je ovo prva prava seniorska sezona jer je u 2021./2022. još igrao i za juniore.

Upisao je 33 nastupa u prvenstvu i SuperSport Hrvatskom kupu te je zabio četiri i asistirao za pet pogodaka. Ugovor s Lokomotivom traje mu do ljeta 2025. godine. Prema Transfermarktu, vrijednost mu je procijenjena na 1.5 milijuna eura. Karijeru je počeo u Naftašu iz Ivanić Grada, odakle je kao 16-godišnjak došao u Lokomotivu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.