Ikonski Croatian Sensation (55) vratio se u kavez protiv najvećeg luzera i predao mu

Foto: Profimedia

PAT MILETICH (55), legenda i pionir MMA-a s omjerom 29-8-0 nakon 15 godina se vratio u kavez za bizarnu borbu protiv 17 godina mlađeg Mikea Jacksona, čiji je skor 2-2-0. Jackson je bivši borac UFC-a zalutao tamo. Uvjerljivo je izgubio od Mickeyja Galla i Petea Rodrigueza, a jedva je dobio očajnog CM Punka. No, ta pobjeda mu je preinačena u "no contest" jer je pao na doping-testu zato što je pušio tada zabranjenu marihuanu. Jedina UFC pobjeda mu je ona protiv Deana Barryja, ali zahvaljujući diskvalifikaciji suparnika. 

I sada se takav autsajder reaktivirao protiv američkog velikana MMA-a hrvatskih korijena. Miletich, poznat kao Croatian Sensation, ima 39 borbi. Debitirao je 1995., a tri godine kasnije postao je prvi UFC-ov prvak u velteru. 

>> Istetovirao je hrvatski grb i stavio pištolj u ladicu za slučaj da ne postane prvak

Američki borac hrvatskih korijena iza sebe ima 39 profesionalnih MMA nastupa, a debitirao je još 1995. godine. 1998. godine osvojio je UFC-ov turnir u velter kategoriji, a kasnije iste godine postao je i prvim UFC-ovim prvakom u velter kategoriji. Zatim se proslavio i kao trener. Vodio je Jensa Pulvera, Matta Hughesa, Robbieja Lawlera, Tima Sylviju... i ostale koji su se kalili u "Miletich Fighting Systems."

Sada se vratio protiv Jacksona u Caged Aggression 36 eventu. Borili su se u catchweightu do 79.4 kilograma. Miletich je dominirao u prve dvije runde i vodio 20:17 na sudačkim karticama. No, kada je trebala početi treća runda, ostao je sjediti te pokazao da predaje borbu zbog iscrpljenosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.