Igrao je za Hajduk, zabio na Svjetskom prvenstvu, a sada se pridružio drugoligašu

Foto: EPA

AVDIJA Vršajević (37) bio je jedan od najboljih igrača Hajduka od 2012. do 2015. godine. Desni bek iz Bosne i Hercegovine za splitski je klub u tom razdoblju odigrao 97 utakmica i zabio pet golova, a potom je otišao u turski Osmanlispor. Vršajević je 2014. sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je protiv Irana zabio pogodak u 3:1 pobjedi Bosne i Hercegovine.

Nakon Osmanlispora, otišao je u turski Akhisarspor 2018. godine, a od siječnja 2021. bio je igrač Ümraniyespora. U rujnu 2022. godine potpisao je za Sarajevo i tamo se zadržao samo jednu sezonu. "Sarajevo i Avdija Vršajević neće nastaviti suradnju. Avdiji želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", kratko se oglasilo Sarajevo prošlog ljeta.

Vršajević treći put dolazi u isti klub

Vršajević je za Sarajevo odigrao samo pet utakmica u godinu dana te je od prošlog ljeta bio slobodan igrač. Činilo se da je odustao od aktivnog igranja nogometa i počeo se baviti posredništvom, jer je sudjelovao u dovođenju još jednog bivšeg igrača Hajduka, Tina Svena Sušića, u BiH premijerligaša Tuzla City prije pet mjeseci.

Sada se ipak vratio aktivnoj karijeri te je potpisao ugovor za svoj dječački klub Čelik iz Zenice, u koji dolazi treći put u svojoj karijeri. Čelik je član Prve lige Federacije BiH (drugi rang) i nalazi se na osmom mjestu nakon prvog dijela sezone s 21 osvojenim bodom, a prvoplasirana Sloboda udaljena je velikih 15 bodova.

Povratak je to Vršajevića u klub nakon punih 12 godina. Crveno-crni dres nosio je od 2005. do 2007. godine, a iz njega je krenula njegova međunarodna karijera. Vršajević je iz Čelika otišao u prašku Spartu, a nakon epizoda u Kladnom i Tatran Prešovu, u Zenicu se ponovo vratio u sezoni 2010./2011., koja mu je još jednom poslužila kao odskočna daska jer je od tamo došao u Hajduk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.