Igra sezonu iz snova i trpa gol za golom, ali u Arsenalu za njega nema mjesta

Foto: EPA

ARSENAL na svom platnom spisku ima sjajnog napadača Folarina Baloguna (21), ali on ove sezone nije odigrao niti minute u Premier ligi. Razlog tome je činjenica da je prije početka sezone poslan na posudbu u francuski Reims. Tamo je vrlo brzo preuzeo status najboljeg igrača kluba, a konkurira i za titulu najboljeg strijelca Ligue 1.

Balogun je trenutno na 18 pogodaka u francuskom prvenstvu (1 u Kupu), samo Kylian Mbappe u ligi ima jedan više. Ipak, to nije dovoljno da u skorijoj budućnosti, a možda i ikad, dobije šansu da se okuša u momčadi Mikela Artete. Izvjesno je da će na kraju tekuće sezone Balogun potražiti novi klub.

Morat će otići iz kluba

Ovaj engleski nogometaš će se na kraju sezone vratiti u Arsenal po isteku posudbe, ali tamo je u hijerarhiji daleko iza Gabriela Jesusa i Eddieja Nketiaha (oba napadača imaju ugovor do 2027. godine) pa se ne može nadati mjestu u prvih 11. A sjedenje na klupi ga ne zanima, baš kao ni nova posudba. 

Engleski Times tako piše da će Arsenal, koji nema izbora jer ga je Balogun odlukom o odlasku stjerao do zida, napraviti sve da na ljeto dobro unovči hit napadača. Spominje se odšteta od 30 milijuna eura, ali zasad nije poznato koji bi je klub točno bio voljan isplatiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.