IBRAKADABRA Zlatan magiju dokazao i "najgorim, najlakšim i najsretnijim" hat-trickom ikad

Foto: Guliver Image/Getty Images

SREĆA? Nemojte zajebavati, to ne postoji. Zlatan Ibrahimović je St. Etienneu u prvoj utakmici prve nokaut runde Europa Lige i pobjedi Uniteda 3:0 zabio, kako ga sprdaju po društvenim mrežama, "najlakši, najgori i najsretniji" hat-trick u karijeri, zato što je majstor.

Ibrahimović je rođeni golgeter, koji je sa sinoćnja tri "sretna" gola omiljenoj mušteriji St. Etienneu, došao do čak 459. zgoditka u karijeri, koliko je do sada ukupno zabio za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i Švedsku.
Činjenica je da je Zlatan do prvog hat-tricka za United mogao doći i na teži način. Prvi od tri gola postigao je preko slobodnog udarca, kada mu se nisko upućena lopta odbila od igrača gostiju i doslovno odpuzala u gol, dok su golman i branič St. Etiennea ukipljeni gledali kako se lopta kotrlja preko crte kao na usporenoj snimci.

Prilikom drugog gola loptu bi u mrežu uspjelo poslati i malo dijete, a kamoli ne majstor Ibrine klase, jer radilo se o postavljanju noge na metar od praznog gola, dok je vratar bio "miljama" daleko.
Konačno, treći gol postiže iz penala, opet lako, zabijajući u također nebranjeni donji kut, jer je golman odbarao pogrešnu stranu i olakšao mu posao.
Istina je dakle kako je Ibra tri gola za već sada riješeni prolazak Uniteda u osminu finala Europa Lige, postigao "lakoćom", ali i da kao od šale zabija ozbiljnoj momčadi u utakmici nokaut runde europskog kupa, iako je debelo ušao u 35. godinu.
 
Kada smo već kod Zlatanovih godina, napomenimo da nikada do 30. godine nije postigao 30 golova u sezoni. Nakon što je ušao u "najbolje godine", svake sezone isporučio je barem 30. Nema sumnje da će i ove, jer nakon "najsretnijeg, najgoreg i najlakšeg" hat-tricka, već je na 23 gola, a do kraja je još barem 20-ak utakmica, s obzirom da je United u igri u sva četiri natjecanja.
Tako je u prilici popraviti i učinak u borbi najboljih europskih strijelaca, gdje je za sada po učnku u posljednje dvije sezone izjednačen s Messijem, te bolji od Ronalda, dok je ispred njega samo Suarez.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.