Gradonačelnik Zadra tvrdi da klub nije oštećen iako je sudski postupak u tijeku: "Mnogi su stavili šape na klub"

FOTO: Branko Dukić, gradonačelnik Zadra / Screenshot

VIJEĆNIK u Gradskom vijeću Grada Zadra, Antun Novoselović, na aktualnom satu pitao je gradonačelnika Zadra, Branka Dukića, da objasni zbog čega Grad Zadar niječe većinsko vlasništvo nad Nogometnim klubom Zadar. Naime, viša stručna suradnica za informiranje Grada Zadra, Ivana Dadić, prije desetak dana je za portal ZADAR News kazala kako Grad Zadar nije većinski vlasnik dionica kluba, što je u javnosti izazvalo podosta burnih reakcija, s obzirom na netočnost podataka koji dolaze iz Gradske uprave.

Grad Zadar zanijekao većinsko vlasništvo iako u Sudskom registru piše drugačije

"Kako saznajem iz Upravnog odjela za kulturu i šport, NK Zadar je dioničko društvo u kojem Grad Zadar nije većinski vlasnik, te slijedom toga niti ne dobiva financijska izvješća o poslovanju kluba. Iz tog razloga nismo u mogućnosti dostaviti odgovor na vaš upit, već se trebate obratiti upravi ili skupštini NK Zadar", kazala je tada Dadić portalu ZADAR News.

Direktor NK Zadar Svetko Ćustić: "Grad Zadar je većinski vlasnik kluba"

A da stvar bude još kompliciranija, viša stručna suradnica nikad nije demantirala službeni stav Grada Zadra. Učinio je to, međutim, direktor NK Zadar Svetko Ćustić koji tvrdi upravo ono što i piše u sudskom registru - Grad Zadar većinski je vlasnik kluba. Uvidom u sudski registar, prema javno dostupnim informacijama, Grad Zadar većinski je dioničar u Nogometnom klubu sa 41,03 % dionica, dok je drugi najveći paket dionica, onaj od 35,06 %, u vlasništvu Rena Sinovčića. Međutim, taj paket dionica blokiran je i njime Sinovčić, do pravomoćnosti presude - ne može upravljati.

Renu Sinovčiću zabranjeno je upravljati dionicama do okončanja sudskog postupka

"Rješenjem Županijskog suda u Zagrebu Poslovni broj: 24. Kir-Us-541/14 od 03. prosinca 2014. godine Temeljem čl. 11. st.1. točke a), b) i f) Zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem (NN 145/10) određena je privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi kojom se zabranjuje osum. Renu Sinovčiću, s prebivalištem u Zadru, ulica 112. brigade 1, da otuđi ili optereti 119.192 dionice trgovačkog društva Nogometni klub Zadar s.d.d. iz Zadra, Hrvoja Ćustića 2, ukupne nominalne vrijednosti od 23.838.400,00 kuna", stoji u rješenju objavljenom na stranicama Sudskog registra.

Gradonačelnik Dukić: "Grad Zadar nije oštećen. Nisam se puno bavio nogometnim klubom"

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnik SDP-a Antun Novoselović kazao je kako ima osjećaj da je Grad Zadar ravnodušan prema nogometnom klubu. "Zanima me zašto Grad Zadar uporno niječe većinsko vlasništvo?" pitao je Novoselović.

Gradonačelnik Dukić odgovorio mu je kako se do sada "nije puno bavio nogometnim klubom". Dodao je i kako su "šape" na NK Zadar stavili "DORH, MORH i ostali".

"Grad Zadar nema novca za razbacivanje. U razgovorima smo s Upravom NK Zadar, i klubu pomažemo koliko možemo. Što se tiče vlasništva, mi imamo 41 posto dionica, no vi znate da tamo 'šape' imaju i DORH i MORH i ostali", kazao je Dukić.

Za govornicu se potom opet vratio vijećnik Novoselović koji je ponovio kako je Grad Zadar, kao većinski vlasnik dionica kluba u cijelom sporu - oštećenik.

Na to mu je gradonačelnik Dukić , unatoč činjenici kako je Sinovčiću blokirano 36,06 % dionica, odgovorio kako Grad Zadar u tom predmetu, koji još uvijek nije sudski okončan - nije oštećen.

"I dalje ćemo pomagati, ali sukladno mogućnostima. Želimo da klub napreduje i makne se iz treće lige", za kraj je kazao Dukić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.