Iako je LeBron morao otkazati dolazak u Dubrovnik, tu je buduća NBA zvijezda

Foto: USC / Promo

LEBRON JAMES imao je rezerviran smještaj u Dubrovniku, ali ipak je otkazao dolazak nakon što je njegov najstariji sin Bronny zbog srčanog zastoja završio u bolnici prije nekoliko tjedana. Bronny je sa suigračima sa sveučilišta USC trebao na desetodnevnu turneju po Grčkoj i Hrvatskoj, a njegov slavni otac im se trebao pridružiti u Dubrovniku, ali su obojica iz razumljivih razloga ostali kod kuće.

No tu su zato ostali igrači USC-a, među kojima i Isaiah Collier, kojeg se smatra jednim od najtalentiranijih američkih košarkaša generacije i budućim top 3 pickom na draftu. Nisu došli samo u turističko razgledavanje nego će u Dubrovniku odigrati i prijateljsku utakmicu.

U nedjelju igraju s Derbyjem, ulaz slobodan

Dosad su USC-ovci boravili u Grčkoj, gdje su odigrali dvije prijateljske utakmice sa srpskim abaligašem Megom, a u nedjelju će, s početkom od 18 sati, u Dubrovniku odigrati takav susret protiv crnogorskog SC Derbyja.

U Dubrovniku su mladi američki košarkaši imali priliku razgledati znamenitosti, od zidina i stare gradske jezgre do brda Srđ na koje se može žičarom, posjetiti i Cavtat te otočić bogate povijesti Supetar na kojem su dogovorili zajedničko druženje uz hrvatske specijalitete.

"Ovo je sjajna prilika za naše studente, sportaše i osoblje da uživaju u jedinstvenom obrazovnom i kulturnom iskustvu u tri nevjerojatna grada. Tri utakmice protiv konkurentnih profesionalnih momčadi bit će neprocjenjive za razvoj momčadi 2023.-24.", rekao je trener USC-a Andy Enfield.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.