Huljaj ne zna hoće li ostati predsjednik, Hajduk bi mogao spašavati Zoran Mamić

Foto: Ivo Čagalj/Pixell

TEK što je uprava Hajduka potjerala Zorana Vulića, na Poljudu bi moglo doći do novih promjena. Sve su glasnije priče kako bi svoju poziciju mogao napustiti predsjednik kluba Jasmin Huljaj, a sve je izglednije da se u klub vraća i jedno poznato ime.

Na Poljudu se opet rađa ideja o ulasku Zorana Mamića u Hajduk. Sin Tommyja Mamića, sponzora Hajduka i ključnog partnera i donatora Našeg Hajduka, već je bio u Nadzornom odboru kluba. Dva tjedna uoči izbora za novi Nadzorni odbor njegovo ime spominje se u kontekstu nove vlasti. Aktualni predsjednik, farmaceut Jasmin Huljaj, u klub je došao prije četiri mjeseca i nakon 15 godina ozbiljne karijere u trgovini lijekovima i tehnologijom dobio posao predsjednika Hajduka. Usred rezultatskog potopa, sloma bivše Uprave, navijačkog ludila i financijskih problema, Huljaj je izabran metodom "javnog natječaja te konzultacija s angažiranom 'head hunting' agencijom".

Izabrao ga je Nadzorni odbor na odlasku pa Huljaj danas može samo iz dana u dan ponavljati "kako je spreman otići ako novi Nadzorni odbor izabere nekog drugog". Izbori za Nadzorni odbor su 15. prosinca, a Skupština dioničara 20. prosinca. Tada će se znati kako stoji "ničiji predsjednik" Huljaj i kakvi su planovi novog nadzornog odbora sa Zoranom Mamićem. Navodno, Mamić bi trebao biti podrška klubu s financijske strane, posebno sad kad osiromašeni Hajduk ne može očekivati kredit ni pozajmice od Grada. A bila bi nepopravljiva šteta da klub odluči prodati svoju mladost od koje očekuje da Hajduk vrati u vrh hrvatskog nogometa.

''Bit će mi jasno i prihvatljivo ako žele novog predsjednika, ali prije toga ću ispričati svoju priču s dugoročnim pogledom. Bitno je pritom reći da sve odluke koje smo donosili, sve se događalo samo unutar kluba. Nismo se ni s kim konzultirali izvan ovlasti. Mi kao klub i Uprava smo samostalni'', kazao je Huljaj na tu temu.

Razgovori su najavljeni za sljedeći tjedan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.