KSW

Hrvatskom MMA treneru u zadnji čas ponuđena spektakularna borba. Evo zašto je odbio

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/KSW

DRAŽEN FORGAČ, trener zagrebačkog ATT-a, bio je jučer na priredbi KSW 59 u poljskoj Wytworniji, a zamalo je završio u kavezu kao protivnik Mariusza Pudzianowskog u glavnoj borbi. 

Podsjetimo, protiv Pudzianowskog se borio Nikola Milanović iz Srbije koji je svega sat vremena prije priredbe uopće doznao da će se boriti. Sat i pol prije početka priredbe objavljeno je da je golemi Senegalac Serigne Ousmane Dia, ili jednostavno Bombardier, morao odustati od borbe s nekad najjačim čovjekom na svijetu.

Senegalski 44-godišnjak, koji za sobom ima tek dvije profesionalne borbe, pojavio se na vaganju s čak 151.2 kilograma i izgledao je kao da je spreman za okršaj, ali je u posljednji tren otpao zbog upale slijepog crijeva. Završio je u bolnici na hitnoj operaciji.

Nije htio pregaziti načela

Tu je priliku za upad u kavez dobio Forgač koji je po kilaži odgovarao teškoj kategoriji, a KSW mu je nudio mjesto u kavezu bez obzira na to što se osam godina nije borio. Forgač je na svom Instagramu objasnio što se točno događalo u drami dok se tražio protivnik za Pudzianowskog.

"Organiziranje MMA evenata, a posebno matchmaking užasno je stresan i nepredvidiv posao. Još sam se jednom uvjerio u to dolaskom na KSW priredbu u Lodz, svega nekoliko sati prije same priredbe. Senegalski borac Serigne 'Bombardier' Ousmane Dia na sam dan priredbe završio je na operacijskom stolu zbog teške upale slijepog crijeva. Nakon vrhunskog posla koji su odradili u promociji meča, KSW je odjednom stjeran pred zid. Teškaš u treningu (neću ga imenovati) je bio u hotelu, odbija borbu. Pudzian mora u kavez pod svaku cijenu.

Tada se događa nešto nevjerojatno. Nakon osam godina izvan mečeva ponuđen mi je meč protiv najveće KSW zvijezde u glavnoj borbi večeri. Gospoda ne pričaju o novcu, ali reći ću samo da se radi o višegodišnjem iznosu prosječne hrvatske plaće. Imao sam dvije opcije... Uzeti novac, ući potpuno nespreman u meč i pogaziti sve o čemu pričam svojim borcima ili se držati svojih načela", pojasnio je Forgač na Instagramu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.