MEĐUNARODNI NOGOMET

Hrvatski trener privremeno preuzeo klub, a već je četiri kola najbolji trener lige

Foto: EPA

HRVATSKI trener Alen Horvat ostvario je četvrtu pobjedom zaredom od kako je 28. prosinca preuzeo najpoznatiji saudijski klub Al Nassr iz Rijada. U sva četiri kola je bio proglašen najboljim trenerom.

U prve dvije utakmice je svladao Al-Faisaly i Al Ain uz gol-razliku 6:2, a u posljednja dva kola Al-Raed (1:0) i Al-Wehda (3:1). Klub je prije Horvatova dolaska na klupu bio 15. na ljestvici, a sada je već sedmi nakon 14 odigranih kola.

Prije Horvata su Al Nassr vodili Cannavaro i Zenga

Bivši trener Rijeke je na klupu seniorske momčadi Al Nassra zasjeo 28. prosinca, kada je uručen otkaz bivšem treneru Ruiju Vitoriji. On je prije saudijskog velikana vodio Benficu.

Osim Ruija Vitorije, još su brojna slavna imena vodila Al Nassr. Među njima su najpoznatiji Talijani Walter Zenga i Fabio Cannavaro, a klub je između ostalih vodio i Zoran Mamić, aktualni trener Dinama.

Stalni ugovor s prvom momčadi mogao bi dobiti nakon 30. siječnja

Horvat je još uvijek samo privremeni trener Al Nassra, a prije prve momčadi je vodio juniore. Ipak, odlični rezultati hrvatskog trenera mogli bi mu produžiti angažman najmanje do kraja sezone. Hoće li dobiti stalni ugovor s prvom momčadi. Horvat će znati nakon 30. siječnja i Superkupa protiv Al Hilala.

S njim su u klubu još trener mlade momčadi Ivo Milić te pomoćnici Boris Pučić i Bojan Šestan.

Jedini hrvatski nogometaš u Saudijskoj Arabiji je Filip Bradarić

Horvat je na Bliski istok otišao 2016. godine nakon što je u Hrvatskoj vodio Krk, juniorsku momčad Rijeke, prvu momčad Rijeke, Pomorac, Bistru i Hrvatski Dragovoljac. Na Bliskom istoku je trenirao juniore Al Nassra, B momčad Al Wassla, Al Ain i Al Khaleej, a 2020. se vratio među juniore Al Nassra.

Koliko je Al Nassr snažan i bogat klub govori i činjenica kako je najskuplji igrač u momčadi, Argentinac Gonzalo Martinez, procijenjen na 12 milijuna eura tržišne vrijednosti. Jedini hrvatski nogometaš u Saudijskoj Arabiji je Filip Bradarić koji nastupa za Al Ain.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.