Hrvatski trener i njegov Tadžikistan s igračem manje poraženi od Katara

Foto: Profimedia

NOGOMETNA reprezentacija Katara izborila je plasman u osminu finala Azijskog prvenstva, koje se održava u toj zemlji, nakon što je u susretu 2. kola A skupine pobijedila Tadžikistan 1:0. Nakon što je u prvom susretu pobijedio Libanon (3:0), aktualni azijski prvak je u dvoboju 2. kola porazio i Tadžikistan s 1:0.

Pogodak odluke u 17. minuti je zabio Akram Afif, kojem je to već treći gol na turniru. Tadžikistan, koji vodi 55-godišnji hrvatski stručnjak Petar Šegrt, od 81. je minute igrao bez isključenog Amadonija Kamolova. Đurđevčanin je dobar dio svoje igračke karijere proveo po niželigašima u Njemačkoj i Austriji, a trenirao je niz njemačkih i austrijskih klubova, radio je u Indoneziji, ali i u BiH.

Tadžikistan mu je četvrta reprezentacija nakon što je ranije vodio reprezentacije Gruzije (2008), Afganistana (2015-2017) i Maldiva (2018-2020). U drugom susretu iz ove skupine Kina i Libanon su odigrali bez golova.

Katar vodi na ljestvici i sa šest bodova je osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala. Kina je druga s dva boda, dok Tadžikistan i Libanon imaju po jedan bod. U posljednjem, trećem kolu 22. siječnja sastaju se Katar i Kina te Tadžikistan i Libanon.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.