Hrvatski kuglači osvojili srebro na EP-u za slijepe i slabovidne

Foto: Hina

DRUGOG dana natjecanja na 19. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, u legendarnoj zagrebačkoj kuglani Grmoščica, hrvatska muška reprezentacija je sa srušena 3773 čunja osvojila srebrnu medalju.

U kategoriji B1 Stjepan Đunđek srušio je 507 čunjeva, a Enver Jusić 498. U kategoriji B2 hrvatske boje branili su Ivica Ferenčić sa 676 čunjeva i Darko Sarapa sa srušenih 649 čunjeva. Svoj obol osvajanju srebra dali su u kategoriji B3 Mario Muškardin, koji je srušio 714 čunjeva, i Vedran Dumenčić sa 730 srušenih čunjeva.

"Jučer smo doista loše startali tako da smo na kraju dana zaostajali za konkurentima za sto čunjeva. Pomalo smo se pribojavali da bismo mogli ostati bez medalje, ali danas smo na sreću sve to ispravili. No Poljaci su nam pobjegli za 25 čunjeva. Zlato je bilo na kraju priče tako blizu, ali ipak tako daleko. Ostaje mali žal da nismo uspjeli obraniti prošlogodišnje zlato, ali me veseli da je muška reprezentacija nakon nekoliko godina posta od medalja nastavila uspješan niz. Osobno sam presretan mojim rezultatom, koji će mi omogućiti u pojedinačnoj konkurenciji borbu za sam europski vrh", izjavio je ponajbolji hrvatski kuglač Vedran Dumenčić. 

Novi europski prvaci su Poljaci koji su srušili 3798 čunjeva, dok je bronca pripala Rumunjima koji su srušili 3735 čunjeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.