OI TOKIO

Matija Marinić odličan u Tokiju, uvjerljivo prošao kvalifikacije

Foto: REUTERS/Yara Nardi/Guliver

HRVATSKI kanuist na divljim vodama Matija Marinić odličnim je nastupom u kvalifikacijama izborio plasman u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Zagrebački kanuist prvu je kvalifikacijsku vožnju završio na petome mjestu za 100.33 sekunde, a u drugoj je bio još brži, ali je zbog jedne pogreške, dodira vrata kacigom, zaradio dvije kaznene sekunde i završio u vremenu 101.66.

Najbolje vrijeme kvalifikacija ostvario je Slovak Matej Benuš (96.89). Polufinale je u ponedjeljak u 7:00 po hrvatskom vremenu, a finale u 8:45 sati.

"Zadovoljan sam s obje vožnje. Žao mi je što sam 11. vrata dodirnuo kacigom, no i sam sam osjetio taj dodir, pa sam svjestan da su suci tu ispravno sudili. Posao još nije dovršen. Sutra moram dati sve od sebe i pametno odvoziti polufinalnu utrku kako bih izborio finale", kazao je Marinić.

Prvim službenim nastupom Marinića na Olimpijskim igrama iznimno je zadovoljan njegov trener Stjepan Perestegi.

"Matija je jedan od rijetkih natjecatelja koji su odlično odvozili obje vožnje kvalifikacijske utrke. To mu jača samopouzdanje i jamstvo nam je da sutra može odraditi dobar posao. Šteta što je napravio 'liz' vrata kacigom, ali to se događa. Njegove vožnje danas potvrda su da su nam očekivanja da uđe u finale, realna", rekao je Perestegi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.