Hrvatski drugoligaš doveo bivšeg igrača Rome: "Nadaren je i brz napadač"

Foto: Criatia Zmijavci/Facebook

DALMATINSKI drugoligaš Croatia Zmijavci u prethodna tri kola je osvojio sedam bodova i odlijepio se na četiri boda od mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak. Primarni cilj kluba je stabilizacija u drugoligaškoj konkurenciji, a u tome bi mu trebao pomoći njegov najnoviji igrač.

Riječ je o 18-godišnjem Bunyi Alemanjiju, engleskom napadaču kamerunskih korijena rođenom u Njemačkoj. U Imotsku krajinu stiže kao slobodan igrač, a prethodno je bio član omladinskog pogona Rome, odakle je otišao u Portugal, a zatim i u redove Croatije.

Moguće je da debitira već za vikend

"Alemanji je nadaren, snažan i brz napadač. Roma ga je dovela iz engleskog Cambridge Uniteda i s njim potpisala prvi profesionalni ugovor kada mu je bilo 16 godina. Za juniore Rome je odigrao 21 utakmicu i zabio dva gola. Iz Rome je otišao ljetos jer ga je tadašnji agent uvjerio da ode u Sporting Lisabon. Međutim, klubovi se nakon dugog natezanja nisu mogli dogovoriti oko odštete, pa se vratio u Romu i krajem ljeta ipak dobio papire.

Sporting je tad već doveo napadača pa je potpisao za Rio Ave. Obećana mu je prva momčad, a igrao je samo za juniore, za koje je zabio sedam golova u osam utakmica. Razočaran svim okolnostima zimus je tražio raskid", prepričava nam put svog najnovijeg igrača sportski direktor Croatije Igor Musa, koji je kao igrač Hajduka osvoji prvenstvo i Kup.

Croatia je na svojoj službenoj Facebook stranici navela kako bismo Alemanjija u akciji mogli vidjeti već u petak 24. ožujka na gostovanju kod Cibalije. Mladi napadač tako će dobiti priliku za dokazivanje u seniorskoj konkurenciji na terenima 1. NL, a Musa za kraj poručuje kako njegovo dovođenje smatra najboljim poslom sa stranim mladim igračem još od dolaska Danija Olma u Dinamo.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.