Hrvatska ušla u finale Hopman Cupa. Ćorić i Vekić trofej love protiv Švicarske

Foto: Profimedia

HRVATSKA teniska reprezentacija u sastavu Donna Vekić i Borna Ćorić igrat će u finalu ovogodišnjeg Hopman Cupa koji se igra u Nici nakon što je u posljednjem susretu skupine B svladala Španjolsku s 2:1. Nakon pojedinačnih dvoboja bilo je 1:1, Donna Vekić je 6:2, 6:1 pobjedom protiv Rebeke Masarove dovela Hrvatsku u prednost od 1:0, da bi na 1:1 poravnao prvi igrač svijeta Carlos Alcaraz 6:3, 6:7 (6), 10:5 pobjedom protiv Borne Ćorića.

Pobjednika susreta tako je odlučio dvoboj mješovitih parova u kojemu su Ćorić i Vekić svladali Alcaraza i Masarovu s 1:6, 6:4, 14:12. U dramatičnom meč tie-breaku hrvatski je par spasio meč-loptu suparnika kod zaostatka, 8:9 da bi potom propustio realizirati vlastite tri meč-lopte, ali ne i četvrtu.

Za trofej protiv Švicarske

Hrvatska je u petak također s 2:1 svladala Belgiju pa je natjecanje u skupini okončala s dvije pobjede, Belgija je završila na drugom mjestu s omjerom 1:1, a Španjolska na dnu s 0:2. Hrvatska će u nedjeljnom finalu igrati protiv Švicarske za koju u Nici nastupaju Celine Naef i Leonardo Riedi.

Nakon što se od 1989. do 2019. godine Hopman Cup održavao u Perthu u Australiji početkom godine, ovo je prvo izdanje ovog natjecanja u Europi. Hrvatska je do sada jednom osvojila Hopman Cup, 1996. godine kada su ju predstavljali Goran Ivanišević i Iva Majoli, a i tada su u finalu za suparnike imali Švicarce Martinu Hingis i Marca Rosseta.

Zanimljivo, Švicarska je bila pobjednik posljednja dva Hopman Cupa, 2018. i 2019. godine, a oba su ju puta tada predstavljali Roger Federer i Belinda Benčič.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.