KVALIFIKACIJE ZA EP

Futsal reprezentacija s novim izbornikom kreće u kvalifikacije za EP

Foto: Screenshot HNTV YouTube

HRVATSKA futsal reprezentacija u srijedu u Varaždinu otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine.

Protivnik je Albanija, a susret počinje u 19 sati uz prijenos na HNTV-u. Bit će to debi novog izbornika Marinka Mavrovića na klupi reprezentacije. Podsjetimo, on je zamijenio Matu Stankovića na izborničkoj poziciji nakon što se Hrvatska preko Češke nije uspjela kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Litvi.

Hrvatska je favorit protiv Albanije i Danske

“Ono što sam primijetio, svi smo puno ozbiljniji u radu, novi izbornik Mavrović i njegov pomoćnik Duje Maretić donijeli su neku novu snagu i ideje, a mi igrači smo spremni izvršavati sve ono što pred nas stave. Vjerujem da će teren potvrditi to o čemu govorim. Albanija i Danska? Hrvatska je favorit u tim utakmicama, ali ne pada nam na pamet bilo koga podcijeniti, jer svi danas ozbiljno rade. Nije više lako ni s kim igrati kao možda nekad, moramo biti maksimalno oprezni i usredotočeni”, rekao je kapetan momčadi Franco Jelovčić za Hrvatski nogometni savez.

Igrače je pogodio poraz od Češke u kvalifikacijama za SP

Kao što je i spomenuo, Hrvatska tri dana nakon susreta s Albanijom (30. siječnja) gostuje u Aarhusu kod Danske.

“Europsko prvenstvo je nova prilika za hrvatski futsal, prilika da se dignemo u nove visine. Ova generacija zaslužuje priliku još jednom pokazati koliko vrijedi na velikoj sceni. U tom kontekstu jako me ljuti kada slušam neke priče da smo stari, to su najobičnije gluposti. Novak je malo stariji od nas, ali Marinović i ja imamo trideset ili skoro trideset, Suton 32. Međutim, danas futsal igrači igraju najnormalnije s 35 godina i nitko ih ne smatra starima. Uostalom, daju doprinos na terenu kao da im je 25. Uvjeren sam da ova naša generacija još uvijek ima snage, a mislim da kvaliteta nikad nije bila sporna”, objasnio je kapetan koji se još uvijek nevoljko prisjeća ispadanja na penale od Čeha.

“Još je sve svježe poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, još uvijek smo pod dojmom tog nesretnog poraza od Češke. Odlučivala je jedna lopta, imali smo priliku za pobjedu, a na kraju se sve okrenulo protiv nas. Što se kaže, od vrha do dna u minuti. Pogodilo nas je sve to, Svjetsko prvenstvo je prilika koja se pruža možda samo jednom u životu, ali… Život ide dalje, moramo okrenuti novu stranicu koliko god bilo teško. Nadam se da će s novim stožerom i novom igračkom snagom stvari krenuti u boljem smjeru”, zaključio je Jelovčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.