ŽDRIJEB ZA EURO 2020.

Hrvatska na ždrijebu za Euro: Talijani poželjni, moguća i skupina sa Srbijom

Foto: Igor Soban / Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija danas će od 18 sati u Bukureštu na ždrijebu doznati protivnike u grupnoj fazi Europskog prvenstva, koje će se igrati od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine. Euro je podijeljen na 12 zemalja domaćina. UEFA je odlučila da se svaka od šest skupina igra u dva grada. Hrvatska je u drugom potu zajedno s Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom. Izbornik Zlatko Dalić otkrio je koga bi želio izbjeći, a koga izvući na ždrijebu

Evo gdje večeras možete gledati ždrijeb za Euro.

Od 18 sati na Indexu možete pratiti tekstualni prijenos ždrijeba, kao i reakcije, analize... Do tada u anketi odaberite koga želite za protivnike Hrvatske na Euru. 

Pot 1: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

Pot 2: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska, Rusija

Pot 3: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

Pot 4: Finska, Wales, play-off A, play-off B, play-off C, play-off D

U skupini A s Italijom i utakmice u dalekom Bakuu

Nogometno promatrano, Hrvatskoj bi odgovarala skupina A na Euru, gdje bi se za prvo mjesto borila s domaćinom Italijom. Međutim, dvije od tri utakmice svjetski doprvaci igrali bi u Bakuu. U slučaju prvog mjesta Hrvatska bi u osmini finala igrala vjerojatno s Nizozemskom ili Ukrajinom iz skupine C, a u slučaju drugog mjesta na startu nokaut-faze čekale bi je Belgija, Rusija ili Danska iz skupine B. 

Embed from Getty Images

U skupini D s Engleskom, moguć susret i sa Srbijom

Ako se voljom ždrijeba Hrvatska nađe u skupini D, igrat će na Wembleyju protiv domaćina Engleske. Također, u toj je skupini moguć i susret sa Srbijom, ako se ona uspije plasirati na Euro kroz dodatne kvalifikacije Lige nacija.

Srbija najprije igra protiv Norveške u Oslu, a ako pobijedi, za Euro će se u Beogradu boriti protiv boljeg iz dvoboja Škotske i Izraela. 

Ako bi Hrvatska bila prva u skupini D, igrala bi u osmini finala protiv drugoplasiranog iz skupine F, gdje se očekuje prvo mjesto za Nijemce, koje bi tako izbjegla, a u četvrtfinalu bi protivnik vjerojatno bila Španjolska, koja je favorit u skupini E. S druge strane, u slučaju drugog mjesta Hrvatska bi u četvrtfinalu igrala protiv Njemačke.

Embed from Getty Images

U skupini E sa Španjolskom, a u četvrtfinalu s Engleskom

Ako pak Hrvatska bude izvukla skupinu E, igrat će protiv domaćina Španjolske u Bilbau. Osvajanjem skupine u osmini finala čekala bi se najbolja trećeplasirana reprezentacije iz skupina A, B, C ili D. Nakon toga bi se momčad Zlatka Dalića za polufinale borila s Engleskom ili drugoplasiranom ekipom iz skupine F, gdje je Njemačka.

Drugim mjestom Hrvatska bi u osmini finala igrala protiv drugoplasiranog iz skupine D, gdje je Engleska, a u četvrtfinalu protiv Njemačke.

Embed from Getty Images

U skupini F s Nijemcima, najbliža opcija za navijače

Mnogi navijači priželjkuju skupinu s Njemačkom, jer bi u tom slučaju Hrvatska igrala u Münchenu i Budimpešti. Osvajanjem prvog mjesta osmina finala donijela bi Hrvatskoj jednu od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz skupina A, B ili C u Bukureštu. Eventualno četvrtfinale bio bi ogled protiv pobjednika drugoplasiranih reprezentacija iz skupina D i E, u kojima su Engleska (D) i Španjolska (E).

Međutim, u slučaju drugog mjesta Hrvatska bi u osmini finala igrala protiv Engleske u Dublinu pa je iz natjecateljskog kuta promatrano skupina F jedna od najtežih. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.