Hrvatska legenda vraća se nakon šest godina. U Areni se službeno oprašta od sporta

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

NAKON više od desetljeća u Zagrebu će se 21. rujna održati priredba najveće svjetske kikboksačke organizacije Glory. U glavnoj borbi eventa Glory 95 hrvatski as Antonio Plazibat (22-5) sučelit će se s prvorangiranim teškašem Levijem Rigtersom (18-2), ali u ringu u zagrebačkoj Areni pojavit će se još jedna hrvatska legenda ovog sporta.

Prvi put nakon 2018. u ring se vraća Mladen Brestovac (55-14-1), sad 40-godišnji Zagrepčanin, koji se 2018. borio za naslov Gloryjeva prvaka protiv legendarnog Rica Verhoevena, te držao titulu prvaka bivšeg FFC-a, koju je branio pet puta. Jedna od tih obrana bila je 2017. u Zagrebu, što mu je bila posljednja borba u rodnom gradu.

Posljednji put obranio ju je nokautiravši Brazilca Jhonatu Diaza svojim prepoznatljivim high-kickom, kojim je rušio brojne protivnike u bogatoj karijeri. No, nakon toga meča pao je na dopinškom testu te je suspendiran na 19 mjesec, a u sklopu iste akciji suspendirane su i druge zvijezde poput Badra Harija.

Brestovac: Bilo je teško odbiti ponudu

Brestovac je priznao korištenje zabranjenog meldonija, iako kratko, bez da je osjetio njegove efekte, te prihvatio kaznu koja mu je ubrzala odluku o završetku karijere. Od tada se posvetio obiteljskom i poslovnom životu, ali nije mogao odbiti ponudu Gloryja i priliku da se i formalno oprosti pred domaćom publikom.

"Zaista sam sretan što sam dobio priliku za oprostiti se od kiksa u svom rodnom Zagrebu. Ovo će službeno biti moj oproštajni meč kojim ću zatvoriti životno poglavlje. Veselim se velikoj izvedbi protiv još jednog čvrstog veterana Vladimira Toka", rekao je Brestovac.

"Ovo će biti jedan od najvećih kikboksačkih evenata u povijesti Balkana, pa je bilo teško odbiti ponudu da se uključim", dodao je Brestovac i pozvao fanove na priredbu u Areni 21. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.