Hrvat nokautom debitirao u KSW-u: "Nisam se borio pametno, nego na emocije"

Screenshot: Twitter/KSW

HRVATSKI MMA borac Andi Vrtačić u petak navečer uspješno je debitirao u najjačoj europskoj organizaciji KSW-u, nokautiravši na priredbi KSW 80 u poljskom Lubinu domaćeg borca Mateusza Janura (6-6) sekundu prije kraja druge runde. Borcu pulskog Trojana to je bila četvrta pobjeda u pet profesionalnih mečeva, a druga prekidom.

"Zadovoljan sam zbog nokauta i pobjede, tko ne bi bio. Drago mi je što je ovako prošlo, da sam uspio pobijediti i kad ništa nije išlo po planu", rekao je 28-godišnji borac idućeg jutra za Index, dok je putovao prema aerodromu i letu natrag za Hrvatsku. I to je otprilike sve čime je zadovoljan.

"Nisam se držao taktike, nisam uspijevao naći ritam i distancu, gdje sam najjači, a i trebalo mi je da mi tijelo dođe do radne temperature. Nisam se zagrijao kako treba, sve se prebrzo odvilo, počeli smo se zagrijavati u šest, pa imali još neke obaveze i, dok je meč počeo iza sedam sati, prilično sam se ohladio. 

A ja sam dizelaš, treba mi više da se zagrijem, bilo bi bolje da sam više bio na fokuserima", rekao je Vrtačić, koji priznaje da je brzo izgubio fokus s taktike trenera Zelga Galešića, poznatog bivšeg borca iz Pule.

Borio se više na emocije i ljutnju nego pametno i taktički

"Plan je bio otvoriti prednjim direktom da pronađem distancu na kojoj ću naći svoju igru i kombinacije. On me nakon jednoga klinča uzdrmao high-kickom, malo sam izgubio fokus, a on je domaći borac i publika je navijala ko luda pa ništa nisam čuo Zelga. 

Išao sam naprijed, dobio još jedan udarac i dodatno mi je pala koncentracija. Poslije sam borbu više radio na emocije nego pametno i taktički. Poživčanio sam jer me lupio i više sam išao na ljutnju", priznaje novi KSW-ov borac.

Preko FNC-a do KSW-a

Pomalo je neobično da borac dobije priliku u tako jakoj organizaciji nakon samo četiri profesionalne borbe, pogotovo ako nije sve četiri pobijedio. Čak je i njegov sinoćnji protivnik, koji je uoči meča bio favorit, debitirao za KSW u 12. meču karijere, iako je domaći borac.

"Sve zasluge za to idu Zelgu, bez njega i kolega iz tima Trojan ne bih bio tu gdje jesam, te Draženu Forgaču i njegovom menadžmentu. Izgubio sam u Areni u FNC-u, ali sam dobio priliku boriti se protiv Matije Bosančića, koji je u top 3 borca Balkana u srednjoj kategoriji, i tom pobjedom su mi se otvorila vrata prema KSW-u.

Znao sam da će prilika doći prije ili kasnije, a Zelg mi je prije mjesec i pol dana javio da je dogovoren meč. Sad čekamo drugi poziv, bit ću spreman, konstantno u treningu ponovno već od idućeg tjedna. Ja bih najradije da to bude što prije, ali to ovisi o njima, a u igri je i nova borba u FNC-u", zaključio je Vrtačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.