Hrvat ne prestaje zabijati za Dallas. Postigao je sedmi gol u zadnjih šest utakmica

Foto: Profimedia

U ČETVRTFINALNOM ogledu US Open kupa nogometaši Sporting Kansas Cityja su na domaćem terenu svladali Dallas 2:1 nakon produžetaka, a novi je pogodak za Dallas postigao hrvatski napadač Petar Musa. Sporting Kansas City je poveo u 77. minuti kada je Agada pogodio Dallasovu mrežu. Deset minuta kasnije Musa je izjednačio na 1:1 i time svom sastavu omogućio produžetke.

Bio je to već sedmi pogodak Muse u posljednjih šest nastupa. Njegov novi gol nije na kraju okrunjen prolazom Dallasa u polufinale jer je Sporting Kansas City do pogotka vrijednog prolaska došao u 111. minuti. Strijelac za konačnih 2:1 bio je Rosero. U polufinalnim susretima US Open kupa će igrati Sporting Kansas City - Indy Eleven i Seattle - Los Angeles.

Rekordan transfer Dallasa

Musa je početkom veljače potpisao za Dallas u rekordnom transferu za taj klub iz MLS-a. Da bi ga doveo iz Benfice, Dallas je platio 9.7 milijuna eura i obvezao se da kroz razne bonuse taj transfer može iznositi i 13 milijuna. Musa je potpisao četverogodišnji ugovor.

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe. Portugalski mediji isticali su da Musa više ne želi biti tek džoker s klupe te da je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Eura nametnuo Zlatku Daliću. Na Euro, koji je Hrvatska završila nastupom u grupnoj fazi, nije bio pozvan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.