HRVAT MILE JUNAK VILLE Kultni klub strijelca važnog gola prikazao kao Jedija iz Ratova zvijezda

Screenshot: YouTube

ASTON VILLA pobijedila je 1:0 kod Middlesbrougha u prvoj utakmici polufinala doigravanja za plasman u Premier League. 

Iznimno vrijedan gol kojim je Villa došla na korak do Wembleyja i finala doigravanja za Premiership postigao je australski Hrvat, Michael "Mile" Jedinak.

Villa se strijelcu gola koji joj donosi veliku prednost tri dana prije uzvrata na domaćem terenu poklonila tako što je bradatog Jedinka prikazala poput viteza Jedija iz svemirske bajke Ratovi zvijezda.
Jedinak, koji je prije 15 godina bio na posudbi u Varteksu, u jeseni karijere (u kolovozu navršava 34. godine) proživljava drugu, i to golgetersku mladost. Iako je defenzivac, ove sezone postiže zgoditke na najvažnijim utakmicama. Jesenas je za Australiju zabio sva tri gola protiv Hondurasa za pobjedu 3:1 u dodatnim kvalifikacijama za SP i tako Socceroose poslao u Rusiju.

Sada je velik gol zabio i za Villu. Klub slavne prošlosti po sedam puta bio je prvak i osvajač FA kupa, 1982. je osvojio i europski naslov, a prije 25 godina je prvu sezonu Premier League završio na drugom mjestu. Ali 2016. ispao je u Championship. Sada je blizu povratka u Premiership, zahvaljujući svom Jediju. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.