HRVAT JE NAJBOLJI MENADŽER ITALIJE Marko Naletilić dobio prestižnu nagradu

Foto: Index 

MARKO NALETILIĆ sinoć je u talijanskom Fiuggiju primio prestižnu nagradu Premio Maurizio Maestrelli, koja se dodjeljuje u 13 kategorija za dostignuća u nogometu. 

45-godišnji Zagrepčanin i FIFA agent primio je nagradu za najboljeg menadžera u Italiji, zemlji mercata i Naletilićevoj drugoj domovini.

Premio Maurizio Fratelli uvedena je u čast sina Lazijeve legende, igrača i trenera Tomassa Maestrellija, koji je klubu donio povijesni naslov prvaka Italije 1973./74. godine. Imao je dvojicu sinova, blizance Maurizija i Massima, koji su s ocem slavili titulu i ušli u kolektivnu memoriju navijača. Maurizio je bio velik zaljubljenik u rad s djecom i mlađim nogometnim kategorijama, no prerano je preminuo od raka, kao i njegov otac. Supruga i brat Massimo osmislili su nagradu kao kip božice Nike koja u rukama drži predimenzioniranu nogometnu loptu, kakva se nekad izrađivala od platna. Među nagrađivanim imenima prijašnjih godina su ona poput Marotte, Cupera, Pradè, Bonuccija, Piolija i Kaladzea, a Naletilić je svoju "Niku" primio u društvu Marca Gianpaolija, trenera Sampdorije, Piera Ausilija, direktora Intera, Maura Baldissonija, direktora Rome i mnogih drugih. 

Menadžer hrvatskih reprezentativaca Marija Pašalića i Marka Pjace prodajom i zastupanjem nogometaša bavi se već 20 godina. U posao ga je uveo otac Predrag Naletilić, koji je prodao Zvonu Bobana u Milan, a Marko se "emancipirao" prodajom Darija Šimića iz Dinama u Italiju. Vodio je i karijeru Marija Stanića i Deje Savićevića. 

Corriere della serra odavno je uvrstila Naletilića među osam glavnih menadžera u Italiji, a World Soccer 2004. smatra ga jednim od 50 najboljih svjetskih menadžera. 

"Iskreno sam se razveselio kada sam primio obavijest da sam dobio nagradu koju su primali značajni ljudi u povijesti talijanskog nogometa, među njima mnogo trenera i svega nekoliko stranaca, poput Hectora Cupera i Kaladzea. Imponira mi što sam kao stranac nagrađen u Italiji, zemlji nogometa, koja je moj drugi dom. Danas sam posebno ponosan", kazao nam je Naletilić, koji je i povremeni suradnik Indexa na temu nogometnih transfera te će uskoro najaviti i Svjetsko prvenstvo s tržišnog aspekta.

Čestitamo na nagradi u ime redakcije. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.