HNS dodao pet sudaca na elitnu listu. Vratio se i sudac kojeg je Marić degradirao

Photo: Igor Soban/PIXSELL

SUTRA započinje nova sezona SuperSport HNL-a. Prvak Dinamo od 21 sat dočekuje Istru 1961 na Maksimiru, a utakmicu će suditi Mario Zebec. Subotnju utakmicu GForice i Varaždina sudit će Ante Čulina. U nedjelju igraju Rijeka i Lokomotiva, a meč na Rujevici sudit će Igor Pajač. Utakmicu Osijeka i Šibenika sudit će Patrik Kolarić, a utakmicu Hajduka i Slavena sudit će Zdenko Lovrić.

To je standardna sudačka ekipa, no od ove sezone bit će proširena za još nekoliko članova. Komisija nogometnih sudaca HNS-a proširila je listu elitnih djelitelja pravde te ih više na njoj nema 10, nego 15, a proširena je lista i pomoćnih sudaca sa 25 na 27. Velika je vijest povratak Tihomira Pejina, suca koji često pod vodstvom bivšeg šefa Komisije Brune Marića nije dobro prolazio. Čak je bio i degradiran iz skupine elitnih sudaca.

Jedan od novih članova skupine elitnih sudaca je i Zdenko Lovrić iz Đakova, koji će debi imati odmah u prvom kolu na Poljudu. Preostala trojica sudaca su Antonio Melnjak iz Rijeke, Oliver Romić iz Osijeka te Toni Dadić iz Zagreba. Od ove sezone šef hrvatskih sudaca je Francuz Bertrand Layec, koji je preuzeo funkciju od Brune Marića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.