Zadrov rival bijesan: HNS im je dao licencu, sramota! Pogledajte ove svlačionice...

NK ZADAR osvojio je 3. NL Jug s četiri boda više od Zagore iz Unešića. Zadrani su stekli pravo igranja u 2. NL dobivanjem licence od HNS-a, što je posebno razljutilo Zagoru. Klub iz Unešića se oglasio na svom Facebooku objavom:

"Zadar dobio licencu na sramotu HNS-a, pogledajte ovu lipotu od svlačionica", što je popraćeno slikom svlačionica na pomoćnom terenu na Stanovima koji koriste NK Arbanasi, inače u vlasništvu Grada Zadra, piše Dalmatinski nogomet.

Riječ je o terenu s umjetnom travom, s malom montažnom tribinom iza gola i s kontejnerima koji služe kao svlačionice. Na web stranici NK Arbanasa piše da se ondje nalaze tri klimatizirane svlačionice te učionica za sastanke. 

Što piše u pravilniku?

U najnovijem pravilniku o licenciranju klubova u infrastrukturnim uvjetima u odjeljku svlačionice jasno stoji kako klub za nastup u Drugoj NL treba imati:

Po jednu svlačionicu za svaku momčad/ekipu (domaću i gostujuću), a koje moraju biti opremljene s 25 sjedećih mjesta s pripadajućim vješalicama ili garderobnim ormarićima, minimalno 5 tuševa, 1 zahodom sa sjedalicom i 1 pisoarom, najmanje jednim stolom za masažu, hladnjakom i pločom za demonstraciju taktike

Svlačionicu za suce utakmice, u blizini, ali odvojenu od svlačionica momčadi/ekipa, opremljenu sa 6 sjedećih mjesta s pripadajućim vješalicama ili garderobnim ormarićima, 1 tušem, 1 zahodom sa sjedalicom, stolom i stolom za masažu. Mora se uzeti u obzir da utakmice mogu suditi i sutkinje i/ili pomoćne sutkinje te je neophodno osigurati odvojene i jednake svlačionice za oba spola.

Od svlačionica za svaku momčad/ekipu (gostujuću i domaću) i svlačionice za suce mora biti osiguran izravan, vlastit i zaštićeni prilaz doterena za igru i do zaštićenog prostora za parkiranje službenih osoba te izlaz sa stadiona.

Uz sve to, klub mora imati:

Prostoriju za delegata koja mora biti smještena u blizini svlačionica momčadi/ekipa i sudaca te opremljena: 1 radnim stolom i 4 stolice, računalom s pisačem i vezom na Internet/Wi-Fi te fotokopirnim aparatom.

Prostoriju od najmanje 20 m2 koja se mora nalaziti u blizini svlačionica momčadi/ekipa i sudaca i s nemogućnošću pristupa gledateljima i medijima, s jasno istaknutim natpisom “DOPING KONTROLA”.

Prostorija za doping kontrolu mora sadržavati:

Čekaonicu, prostoriju za testiranje i sanitarni čvor – sve jedno pored drugog;
Čekaonica je dio ili se nalazi neposredno uz prostoriju za testiranje (prihvatljiva je također pregrada koja dijeli ta dva područja);
Čekaonica mora imati dovoljno sjedećeg prostora za 8 osoba, vješalice za odjeću ili ormariće, kao i hladnjak napunjen dozvoljenim pićima;
Prostorija za testiranje mora sadržavati: 1 stol, 4 stolice, umivaonik s tekućom vodom, ormar koji se može zaključati i sanitarni čvor (uz prostoriju ili u samoj prostoriji);
Područje sanitarnog čvora mora biti u okviru prostorije za testiranje ili odmah pored nje i s izravnim, vlastitim pristupom u prostoriju za testiranje. Mora sadržavati sjedeći zahod, umivaonik s tekućom vodom i po mogućnosti tuš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.