"HNL je lakrdija. Najbolje da budemo kao NBA liga, da podobni klubovi ne mogu ispasti"

POMORAC iz Kostrene drugoligašku je sezonu okončao na trećem mjestu, iza Gorice i Lučkog. Da su se vlastodršci iz HNS-a držali pravila, ta tri kluba trebali su u prvoligaškom društvu zamijeniti tri najlošija sastava Prve HNL - Lokomotivu, Istru 1961 i Hrvatski dragovoljac.

Umjesto da rade sukladno svojim odlukama (Marković je u jeku najžešćeg rata s Igorom Štimcem za predsjednika Saveza potvrdio da će se i u sezoni 2011./2012. igrati Liga 16), u HNS-u su zapuhali neki drugi vjetrovi, pa je tako prvo otpao Pomorac čime je oslobođeno mjesto Dinamovom drugom sastavu Lokomotivi, a premda je još uvijek neslužbeno, na sjednici Izvršnog odbora HNS-a bit će potvrđeno kako Gorica zbog nedostatka uvjeta ipak neće biti primljena u najviši rang, u kojem će pak ostati Puljani.

Takav rasplet, po kojem će ispasti samo Dragovoljac, razjario je predsjednika Pomorca Miroslava Uljana koji nam je prokomentirao čitavi cirkus: "Ovog nema nigdje u svijetu! Baš nigdje! Dvije godine zaredom ostvarimo rezultat za prvu ligu, ali nam ne daju ući zbog glupih razloga! Pa, gospodo draga, zbog koga da se onda igra druga liga", pita se Uljan:

"Gorici koja je protutnjala drugom ligom lekcije o pravilima dijeli Istra koja se već četiri godine šverca na račun HNS-a, a rezultati su im nikakvi"

"HNL je lakrdija. Najbolje bi bilo da nam prva liga nalikuje NBA-u, da ne mogu ispasti podobni klubovi", ogorčen je predsjednik Pomorca.


"Od samog početka ukazivali smo na to da je postupak licenciranja sraman. Pa pogledajte što se događa - Gorici koja je protutnjala drugom ligom lekcije o pravilima dijeli Istra koja se već četiri godine šverca na račun HNS-a, a rezultati su im nikakvi! Po toj logici, u prvu ligu je moralo ući i Dugopolje, koje također ima prekrasan stadion, ali nema rezultate."



Uljan je dopredsjednik HNS-a, ali priznaje kako svoju poziciju nije koristio za nikakva spletkarenja: "Jednostavno, nakon što sam vidio da je Gorica dobila dozvolu, mislio sam da će i Pomorac, ali netko je se vrlo grubo poigrao s nama."

"Samo u Hrvatskoj je moguće da izborite prvu ligu, a onda vam ne daju igrati"

Uljan nam je otkrio kako će na sjednici u ponedjeljak tražiti reviziju svih dokumenata tzv. sumnjivih klubova: "Tražit ću apsolutno sve papire od Karlovca, Istre, Osijeka, Šibenika i Varaždina. Oni su sumnjivi", dodaje Uljan koji nije precizirao o čemu se točno radi.

Gorčinu zbog svega Uljan ne može skriti: "Samo u Hrvatskoj se može dogoditi ovo - u drugoj ligi izborite rezultat vrijedan prve i onda da umjesto automatizmom postanete prvoligaš, iz Saveza vas zovu i pitaju želite li igrati prvu ligu. Kakve su to gluposti, molim vas lijepo? Ima li sve to smisla?"

"Ne uspijem li Pomorac odvesti tamo gdje pripadamo po rezultatima, odlazim iz hrvatskog nogometa"

Zdravko Mamić na današnjoj press konferenciji nije htio komentirati ustupak HNS-a koji bi u ponedjeljak trebao biti amenovan, a Uljan nije htio komentirati njega: "Nisam se čuo s njim ni s Markovićem. Sa Srebrićem sam razgovarao, ali on mi kao dugogodišnji tajnik Saveza ništa nije znao reći. Vidjet ćemo sve u ponedjeljak", dodaje Uljan, koji je najavio odlazak iz hr-nogometa ukoliko Pomorcu ne dozvole igranje u prvoj ligi:

"Učinit ću sve da dobijemo ono što nam pripada, a ako ne uspijem to će biti kraj mog rada u hrvatskom nogometu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.