Hingis blizu drugog povratka: Ne mogu zamisliti život bez tenisa

ŠVICARSKA umirovljena 29-godišnja tenisačica Martina Hingis priznala je da njezin drugi povratak na WTA Tour nije nemoguć, nakon što je u ekshibicijskom meču u blizini Berlina pobijedila Amerikanku Lindsay Davenport 6:4, 6:4.

Hingis se prvi puta povukla iz tenisa 2003. godine, kao 22-godišnjakinja, zbog ozljede gležnjeva obje noge. Međutim, vratila se početkom 2006. godine. Drugo umirovljenje objavila je krajem 2007. godine, nakon što joj je na testovima dokazano da je konzumirala kokain te je zaradila dvogodišnju suspenziju. Ista joj je istekla u rujnu 2009. godine.

Nakon je u dva seta svladala svoju veliku suparnicu iz vremena aktivne karijere Lindsay Davenport, Hingis se suočila s pitanjem razmišlja li i ona, poput mnogih drugih velikih tenisačica koje su objavljivale završetak karijere, a onda se ipak vraćale, o svom povratku tenisu. Najsvježiji su primjeri dvije Belgijanke Kim Clijsters i Justine Henin, a Martini bi to bio već drugi ''come-back''...

"Ne mogu zamisliti život bez tenisa. Još uvijek jako uživam igrajući. Voljela bih odigrati još ekshibicijskih mečeva i vidjeti kako stvari stoje. Dotad vam ne mogu ponuditi odgovor na vaše pitanje", izjavila je osvajačica 43 WTA turnira, među kojima i Australian Opena (1997., 1998., 1999.), Wimbledona (1997.), US Opena (1997.).

Lindsay Davenport također je jedna od onih velikih igračica koja je objavila kraj karijere, kada je prvi puta ostala u drugom stanju 2006. godine. Međutim, nakon što je u lipnju 2007. godine rodila sina Jaggera Jonathana, već mjesec dana kasnije se predomislila i objavila da se vraća. Vratila se veličanstveno, osvojivši već prvi turnir, na Baliju, na kojem je zaigrala. Početkom 2009. godine opet je ostala trudna, a 27. lipnja prošle godine rodila je kćer Lauren Andrus.

Nakon poraza od Hingis, poručila je da joj više ne pada na kraj pameti igrati puni raspored turnira...

"Možda ću čak i zaigrati na nekim turnirima, ali samo radi zabave", rekla je 33-godišnja Lindsay.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.