Hezonja šutirao kao nijedan realovac u povijesti Eurolige, pali brojni rekordi

Foto: Profimedia

NA SINOĆNJOJ utakmici 19. kola Eurolige u Madridu, u kojoj je Real Madrid pobijedio Anadolu Efes 130:126 nakon čak četiri produžetka, porušeni su brojni euroligaški rekordi, kao i klupski obaju protivnika. Uz neke od tih rekorda ostat će zapisano ime hrvatskog reprezentativca Marija Hezonje, koji je susret završio s 31 poenom.

Ispalio više šuteva od ijednog realovca u povijesti Eurolige

Dubrovčanin je do tog učinka došao zahvaljujući velikom broju šuteva, zapravo najvećem u povijesti Real Madrida u Euroligi. Hezonja je ispucao 24 šuta iz igre (pogodio 10) i čak 17 trica (pogodio sedam), što su novi Realovi klupski rekordi u najjačem europskom košarkaškom natjecanju.

Nikad se prije nije dogodilo da na istoj utakmici Eurolige tri igrača iste momčadi postignu barem 25 poena, kao što su učinili Džanan Musa (40), Hezonja (31) i Facundo Campazzo (25). Također, nikad još četiri igrača iz iste momčadi nisu imala valorizacijski indeks od barem 25 - Musa 45, Tavares 35, Campazzo 30 i Hezonja 26.

Musa je postao Realov euroligaški rekorder s 40 poena, ali i 13 pogođenih i 15 upućenih šuteva za dva poena.

Najefikasnija utakmica Eurolige ikad

Ovo nije bila samo prva utakmica s četiri produžetka u Euroligi, nego se dosad nikad nisu igrala više od dva. Ni u starom Kupu prvaka nikad nije zabilježena utakmica od 60 minuta.

Naravno, s 256 ukupnih poena srušen je rekord najefikasnije euroligaške utakmice, koji su s 232 držali Panathinaikos i Fortitudo Bologna (118:114) iz sezone 2003./04. Pojedinačno, obje su momčadi premašile rekord od 123 poena, koji su dijelili Panathinaikos i Maccabi.

Neke su rekorde srušili i igrači Efesa. Prvim igračima koji su na euroligaškoj utakmici igrali više od 50 minuta postali Shane Larkin (53 minute i 11 sekundi) i Tibor Pleiss (52 minute i 56 sekundi). Turci su na utakmici uhvatili 56 skokova, što im je novi klupski rekord i peti najbolji učinak u povijesti Eurolige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.