KOŠARKA

Hezonja: Košarka je u NBA-u više predstava nego igra. Nemam želju vratiti se

Foto: EPA

HRVATSKI košarkaš Mario Hezonja, koji nastupa za Unics iz Kazana, u razgovoru za ruski Tatar-inform rekao je da se ne želi vratiti u NBA. "Nemam želju vratiti se u NBA. Mnogo je stvari koje mi se ondje ne sviđaju. No to se ne odnosi na ljetnu ligu u NBA-u, kojom počinju pripreme za novu sezonu. To je nešto sasvim drugo", rekao je Hezonja.

"Zato se svako ljeto vraćam u Ameriku i ondje se pripremam za sezonu s odličnim igračima. Ponavljam, to je sasvim druga razina. Ali ako govorimo o tome hoću li se vratiti u NBA, onda se svašta može dogoditi, ali ja se tamo ne vraćam. Nisam dobio poštovanje na terenu koje sam zaslužio. Osim toga, po mom mišljenju, košarka je u NBA-u više predstava nego igra", smatra.

Ne misli da je bilo prerano s 20 godina otići u NBA. "Mislim da nije bilo prerano za mene. Osjećao sam se prilično ugodno. Završio sam u New York Knicksima, u kul organizaciji. Ondje sam naučio brinuti se o svom zdravlju, tijelu, prehrani. Pretvorio sam se u igrača jer je to bila sasvim druga razina brige o sebi, kao potpuno druga razina pripreme."

"U Barceloni i NBA-u bio sam vrlo mlad. Nisam uvijek bio prva violina"

Sve što mu se dogodilo, kaže, pomoglo mu je kako bi postao ono što je sada u Euroligi i VTB ligi. Trener Unicsa je Velimir Perasović, a upravo je on bio glavni Hezonjin motiv dolaska u taj klub. "Uvijek me zvao u svoje momčadi. Znao je da neću uspjeti u Panathinaikosu pa me pozvao u Unics."

Hezonja je potvrdio da je njegov ugovor s Unicsom na razini ostalih u klubovima Eurolige. Na pitanje je li mu aktualna sezona s Unicsom jedna od najboljih u karijeri, odgovorio je potvrdno. "U Barceloni i NBA-u bio sam vrlo mlad. Nisam uvijek bio prva violina. U Kazanu sam jako sretan. K tome, trojica naših trenera govore hrvatski jezik (Velimir Perasović, Milan Karakaš, Đorđe Varagić)."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.