Hamilton: Bolid nije sposoban pratiti naše ambicije, nemojte se nadati uspjehu

AKTUALNI svjetski prvak u Formuli 1, Britanac u McLaren-Mercedesu Lewis Hamilton, spušta navijače na zemlju nakon zauzetoga trećeg mjesta na VN Australije.

"Uspjeh koji smo postigli u Melbourneu daleko premašuje naše realne mogućnosti. Odradili smo fantastičan posao, ali moramo biti svjesni da naš auto u ovom trenutku nije sposoban ponavljati takve performanse niti pratiti naše ambicije. Stoga ne smijemo postati euforični tragom rezultata u Australiji", odlučan je svjetski prvak.

Hamilton je reagirao namjerno baš uoči utrke na stazi u Sepangu, Velikoj nagradi Malezije koja se vozi već ovog vikenda.

"Radi se o jednoj od najtežih staza u prvenstvu. U Australiji smo se izvukli jer pista Albert Park nije toliko zahtjevna. Ova u Sepangu brža je i tehnički zahtjevnija, iziskuje savršene mehaničke i stabilizacijske performanse bolida. Poznato je da imamo problema s aerodinamikom i stražnjim dijelom, koji ne jamči dovoljnu stabilnost. Bojim se da bi stoga u Maleziji naši hendikepi mogli naročito doći do izražaja", rekao je.

Za kraj je Hamilton ipak ostavio i malo optimizma: "Nije nebitno, naravno, što smo osjetili veliko ohrabrenje napretkom u tako kratkom vremenu, od treninga do utrke. No, morat ćemo zapinjati više nego ikad da bismo u Sepangu došli do pokojeg boda" .

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.