Halilovićev trener: Teško ćemo ovog ljeta zadržati Alena u klubu

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ čini krasne stvari ove sezone za nizozemsku Fortunu Sittard. Njegov je klub iznenađujuće na vrhu ljestvice sa šest bodova iz prva dva kola. Najprije je Fortuna pobijedila GA Eaglese 0:2, a onda i Almere City 3:0. Halilović je zabio po jedan gol u svakoj utakmici te je trenutno možda i najbolji igrač u momčadi.

Grafika: Sofascore

Hvale ga nizozemski mediji i trener Danny Buijs, koji je presretan i ugodno iznenađen situacijom u kojoj se njegova momčad nalazi na startu sezone. "Fenomenalno igramo, ovo je sjajna grupa igrača s kojom se zbilja može dobro raditi. Ti dečki upijaju savjete kao spužve. Voljni su učiti i raditi. Svi žele poboljšati taktiku i tehniku, ali i snagu i prehranu. Spremni su dati sve kao ekipa, što stvara odličnu radnu dinamiku", rekao je novinarima Buijs.

Alen Halilović (28) briljira u Fortuni, a trener za njega ima samo riječi hvale. "Rekao sam Alenu što od njega očekujem i da mu želim pomoći. Pokazao je da ima ogroman talent i kvalitetu. Zbog toga se ne usudim reći hoće li ostati s nama nakon ovog ljeta", priznao je trener nizozemskog kluba.

"Sretan sam u Fortuni"

Nekad najveći talent hrvatskog nogometa karijeru je započeo u Dinamu, a debitirao je u reprezentaciji već sa 16 godina. Prodao ga je Zdravko Mamić u Barcelonu, no karijera mu nije išla uzlaznim tijekom. Igrao je za brojne klubove, uključujući Milan, Hamburg, Standard, Las Palmas, Heerenveen, Sporting Gijon, Reading, Birmingham i Rijeku, sve dok prošle godine nije kao slobodan igrač došao u Sittard.

"Sretan sam ovdje u Fortuni. Bilo je glasina da bih mogao otići, ali sam samo nastavio igrati i pokazivati najbolju verziju sebe. Pomogao sam momčadi i nastavit ću to raditi", rekao je Halilović nakon posljednje utakmice protiv Almere Cityja.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.