HNL

Hajduk traži napadača, a onaj kojeg su se riješili za siću trpa gol po utakmici

Foto: Pixsell

HAJDUK je prije tri godine odlučio Tomislava Kiša prodati u belgijski Kortrijk za samo 150 tisuća eura. Nakon Kortrijka Kiš je sjajno igrao za Cercle Brugge te solidno za bjeloruski Soligorsk, a ovog se siječnja skrasio u Litvi.

U prvih osam nastupa za Žalgiris u prvenstvu Litve Kiš ima sjajan učinak od osam golova i dvije asistencije. Naravno, vodeći je strijelac prvenstva s dva postignuta gola više od prve pratnje, dok njegov klub s 19 osvojenih bodova predvodi prvenstvenu tablicu. 

Dok je bio igrač Bijelih, odigrao je 42 utakmice i zabio 9 golova uz tri asistencije, ali treba reći kako je ukupno odigrao samo 1563 minute, a da minutažu u kontinuitetu gotovo da i nije dobivao. 

Kada se pogleda broj minuta provedenih na terenu i onoga što je isporučio, jasno je kako je i u Hajduku minute koristio na pravi način, a sada isto radi i u Žalgirisu. Sve to se događa u trenutku dok trener Hajduka ističe kako je jedina velika mana njegove momčadi nedostatak pravog napadača, upravo onoga što Kiš predstavlja u Žalgirisu. 

Možda u Hajduku nikad ne bi ovako proigrao, to se ne može znati, ali njegove brojke svakako govore da nije dobio ni pravu šansu, a sada bi baš jedan Tomislav Kiš dobro došao Splićanima u lovu na Europu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.