Hajduk

Hajduk profesionalizira žensku ekipu. Klub doveo pet reprezentativki

Foto: Hajduk.hr

HAJDUKOVA ženska ekipa sprema se za novu sezonu u 1. HNLŽ, tj. najvišem rangu hrvatskog ženskog nogometa. Na službenim stranicama kluba danas je objavljena značajna vijest za ŽNK Hajduk, ali i hrvatski ženski nogomet u cjelini. Nove hajdučice postale su Laura Vlastelica, Branka Bagarić, Andrea Grebenar, Janja Čanjevac i Anamarija Prljević.

Sve su aktualne reprezentativke Hrvatske i BiH, a uz iskustvo i kvalitetu, koji će ekipi pod vodstvom trenerice Tamare Benković biti potrebni kako bi uspješno očuvale prvoligaški status, njihov dolazak u ŽNK Hajduk označava i početak profesionalizacije Hajdukove ženske ekipe. Podsjetimo, Hajduk je prije godinu dana sklopio ugovor o suradnji sa ŽNK Marjanom, tadašnjim drugoligašem iz Splita.

Dobro došle! ❤💙🔥🔥🔥

Dobro došle! ❤💙🔥🔥🔥

Objavljuje HNK Hajduk Split u Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Marjan je i dalje ostao zaseban pravni subjekt, ali su počeli koristiti Hajdukovo ime, obilježja i što je najvažnije - infrastrukturu. U prvoj povijesnoj sezoni pod novim imenom vrlo mlada ekipa hajdučica izborila je plasman u najviši rang nakon dramatične pobjede u posljednjem kolu protiv ŽNK Gorice i slavlja protiv Viktorije iz Slavonskog Broda u razigravanju. 

Cijelo vrijeme hajdučice su, kao i ranije, na papiru bile amaterke, tj. nisu bile u radnom odnosu, a o problemima i izazovima s kojima se hrvatske nogometašice susreću u intervjuu za Index govorila je i kapetanica Matea Granić. Upravo zbog surove realnosti domaćeg ženskog nogometa, u kojem većina igračica usprkos profesionalnom pristupu i dalje ima status amaterki, dolazak pet reprezentativki kao prvi korak u profesionalizaciji ŽNK Hajduka, koji ove sezone očekuje borba s najboljim konkurenticama, velik je korak za hrvatski ženski nogomet u cjelini, kao i povod za posebno predstavljanje svake od pet novopečenih hajdučica. 

Laura Vlastelica

17-godišnja veznjakinja. Nekadašnja članica U-17 reprezentacije Hrvatske za koju je nastupila sedam puta i postigla jedan pogodak, a priključena je i U-19 selekciji. U prošloj sezoni nastupala je u 1. HNLŽ u dresu ŽNK Rijeke, a bila je kapetanica kadetske ekipe. Uoči potpisa za Hajduk pisalo se o interesu talijanskih klubova. 

Branka Bagarić

23-godišnja veznjakinja i seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine iz Tomislavgrada. Prije pet godina napustila je matični ŽNK Tomislav i potpisala za ŽNK Široki Brijeg. Na Pecari je postala jedna od najboljih igračica tamošnje Premijer lige za žene, a 2021. proglašena je i za sportašicu godine u Širokom Brijegu. Kapetanica je futsal reprezentacije BiH.

Andrea Grebenar

24-godišnja obrambena igračica, također seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine. Bila je kapetanica Iskre iz Bugojna, a u prošloj sezoni nastupala je za ŽNK Split, najbolju hrvatsku ekipu koja će u novoj sezoni braniti naslov prvaka. 

Janja Čanjevac

21-godišnja veznjakinja potekla u omladinskom pogonu ŽNK Dinama. Za seniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupila je pet puta. Prošle sezone igrala je za slovensko Pomurje, a prije toga bila je igračica ŽNK Splita. 

Anamarija Prljević

18-godišnja vratarka, članica hrvatske U-19 i seniorske reprezentacije. Matični klub joj je Inter iz Posušja, a nastupala je i za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine. Prije par godina pisalo se o interesu klubova iz Lige prvaka za žene, a prošle sezone bila je pričuvna vratarka u seniorskoj ekipi ŽNK Splita.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.