Hajduk

Hajduk objavio novi video. Uz snimke slavlja čuju se riječi legende iz šezdesetih

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK je na svojim službenim kanalima objavio video naziva "Emocije su..." u kojem se nalazi kompilacija kadrova iz noći u kojoj je na Poljudu osvojen i proslavljen Kup, prvi trofej splitskog kluba nakon devet godina posta. Naslov je direktna aluzija na kultnu izjavu Hajdukove legende Ivice Hlevnjaka Bukle. 

Hlevnjak je prije desetak godina u dokumentarcu posvećenom Hajduku "Glava u balunu", objašnjavajući privrženost Hajdukovih navijača svom klubu, sve sveo na rečenicu "emocije su zajebane", koja se od onda našla na navijačkim muralima i transparentima, a sada i u naslovu slavljeničkog videa.

Autor izjave preminuo je 2015. godine, a u povijesti Hajduka više od Buklinih 665 utakmica za klub odigrao je jedino Frane Matošić. Karijeru je započeo šezdesetih u kriznom razdoblju splitskog velikana, kada se nekoliko puta gotovo ispalo iz lige. 

Bukle je bio dio momčadi koja je 1967. protivno očekivanjima osvojila prvi Kup u Hajdukovoj povijesti, a pred kraj karijere uspio je biti i značajan član Ivićeve zlatne generacije, s kojom je osvojio još jedan Kup i prvenstvo. Njegove riječi umontirane su u završetak posljednjeg Hajdukovog videa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.