Hajduk ne pušta Pukštasa na Olimpijske igre. Gattusu je potreban za Europu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

IGRAČI Hajduka započeli su pripreme za novu sezonu pod vodstvom novog trenera prve ekipe, talijanske igračke legende Gennara Gattusa. Bivši igrač Milana i prvak svijeta s Italijom u suradnji sa sportskim direktorom Nikolom Kalinićem radi na slaganju ekipe za iduću sezonu.

Vrlo je izgledno kako će Hajduk ovog ljeta realizirati veliki izlazni transfer. Radi se o prodaji 19-godišnjeg američkog veznjaka Rokasa Pukštasa. Za Hajdukovog tinejdžera zainteresirano je više klubova iz Bundeslige i Premier lige, a odnedavno ga zastupa agent Andy Bara poznat po brojnim unosnim poslovima.

Međutim, Pukštas će biti prijeko potreban Hajduku sve do same prodaje i zato klub neće pustiti Pukštasa na Olimpijske igre ako uopće bude pozvan. Hajduk i Gattuso su procijenili da im je Pukštas potreban za europske utakmice i to ako se ne proda prije toga, potvrđeno je Indexu.

Pozvao ga srpski trener

Hajduk nije jedini klub koji ne pušta igrača u Pariz. Najpoznatiji primjer je Kylian Mbappe koji je želio nastupiti na Olimpijskim igrama domovini, ali njegov novi klub Real Madrid na to nije pristao. 

Izbornik američke olimpijske reprezentacije, Beograđanin Marko Mitrović, nedavno je uvrstio Pukštasa na širi popis, ali sada je jasno kako se neće naći na konačnom. Nastup na Olimpijskim igrama u Parizu bit će prvi nastup Amerikanaca na Olimpijskim igrama nakon Pekinga 2008. godine. 

Bio na probi u Unitedu

Pukštas je rođen u obitelji litavskog porijekla 25. kolovoza 2004. godine u gradiću Stillwateru, u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academy/Barca Academy u SAD-u, selekciji koja je funkcionirala kao sjevernoamerička ekspozitura škole nogometa katalonskog velikana.

Neko vrijeme boravio je na probi u Manchester Unitedu, a na Poljud je stigao krajem 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije Luka Kaliterna. Prije dvije godine debitirao je za prvu ekipu i ubrzo postao jedan od njenih najvažnijih igrača. Za Hajduk je nastupio 59 puta i zabio 11 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.