Hajduk je izvukao klub lučkih radnika s otočja s tri puta manje stanovnika od Splita

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK je doznao protivnika u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. U sklopu drugog pretkola Splićani će igrati protiv HB Tórshavna s Farskih otoka. Prva utakmica igrat će se na Poljudu 25. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije, 1. kolovoza.  Hajdukov protivnik je imenjak i gradski rival B36 Tórshavna, kluba koji je prošlog ljeta porazila Rijeka.

Farski otoci su autonomna pokrajina koja je dio Danske. Arhipelag koji se sastoji od 18 vulkanskih otoka, a ukupno čak 779 otoka i otočića, ima 53 tisuće stanovnika, odnosno tri puta manje od Splita. Nalazi se 32 kilometra sjeverno od obale Škotske i 450 kilometara južno od Islanda.

Ove sezone bolji su od aktualnih prvaka koji su šokirali Europu

Na otočju je, uz danski, službeni jezik i ferojski, lokalni jezik koji je srodan islandskom. Glavni grad otočja je Tórshavn, u kojem živi 20 tisuća ljudi. Farska metropola ima najmanje sunčanih sati godišnje od svih glavnih gradova svijeta.

Puno ime Hajdukovog protivnika je Havnar Bóltfelag Tórshavn, što u prijevodu znači "Lučki nogometni klub", i od Hajduka je stariji sedam godina, odnosno osnovali su ga lučki radnici 1904., a na grbu ima ruku s čekićem.

Hajduk je na papiru veliki favorit, ali itekako će morati respektirati protivnika koji je odlučno ušao u sezonu, koja na Farskim otocima prati kalendarsku godinu. HB Tórshavn je drugi u prvenstvu iza Vikingura i nedavno je u kupu pobijedio Klaksvik, aktualne prvake koji su prošlog ljeta bili senzacija kada su iz pretkola Lige prvaka izbacili Ferencvaroš i Hacken, prvake Mađarske i Švedske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.