Hajduk izgubio 200 tisuća na igraču kojeg je Karoglan uveo pa vadio nakon 12 minuta

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

IVAN DOLČEK (23) više nije igrač Hajduka. Prodan je u DAC iz Dunajske Strede, šestoplasiranu momčad slovačke lige. Hajduk je prije četiri godine za lijevo krilo Slaven Belupa platio povijesnih 500 tisuća eura. Naime, do sada je samo za jednog tinejdžera dao više. 

Hajduk je u ljeto 2019. dao bogatstvo za dva mlada ljevaka. Obojicu je prodao ispod cijene

I to za onog kupljenog istog mjeseca kad i Dolčeka te također ljevaka. David Čolina je ljeta 2019. koštao Hajduk 700 tisuća eura Monacu. Zanimljivo, na oba mlada igrača koja je skupo platio, uvjeren kako takvim investicijama za dugo godina pokriva lijevu stranu, Hajduk je izgubio. Čolinu je u prošlom zimskom prijelaznom roku prodao Augsburgu za 650 tisuća eura. 

Na Dolčeku je sada prošao daleko gore. DAC će Hajduku za njega platiti 300 tisuća eura. To je dobar iznos s obzirom na to da je Dolček u Hajduku otpisan te da mu je ugovor s Bilima završavao za pet mjeseci, ali i loš kada se uzme u obzir da je nesrazmjer između uloženog i dobivenog za Dolčeka 200 tisuća eura. Naravno, na štetu Hajduka. 

Kao igrač Hajduka najbolje je igrao za Šibenik. Tamo je zabijao Dinamu i Hajduku

Dolček je za Hajduk odigrao 70 utakmica. Od toga je 33 puta startao. Postigao je tri gola, a pet ih namjestio. No najbolje je kao igrač Hajduka igrao za Šibenik. Prošle sezone tamo je briljirao na posudbi. Protiv Hajduka je zabio dva gola i jedan namjestio, a bio je strijelac i protiv Dinama. No povratkom u Hajduk, točnije povratkom Mislava Karoglana kao trenera, Dolček je otpisan.

Karoglan ga zamijenio odmah nakon što ga je uveo i poručio da ga voli. Više mu nije dao ni minute

Kod aktualnog trenera dobio je samo 12 minuta. I to na prvenstvenom gostovanju kod Dolčekovog matičnog Slavena u listopadu prošle godine. Tada je Karoglan, u povratničkoj utakmici na klupi splitskog kluba, povukao neuobičajen potez. Uveo je Dolčeka u 72. minuti, a onda ga u 84. zamijenio. Dolček je na to burno reagirao, a Karoglan mu se nakon utakmice ispričao.

"Uveo sam ga jer računam na njega. Izvadio sam ga jer je Belupo ušao visinom. Ideja je bila ući u 5-3-2, da dobijemo visinu s Elezom i da s dva napadača pokušavamo sačuvati loptu. Kada nekoga voliš, onda mu se ispričaš", objasnio je Karoglan, koji je poljubio Dolčeka nakon što ga je izvadio iz igre. Nakon tog poljupca više nije dao ni minute voljenom Dolčeku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.