Hajduk i bundesligaš na Poljudu repriziraju spektakl od prije 25 godina

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

STANKU od 70-ak dana između jesenskog dijela SuperSport HNL-a i nastavka sezone u 2023. godini Hajduk namjerava popuniti prijateljskom utakmicom protiv slavnog bundesligaša Schalkea 04, koji je, doduše, ove sezone prikovan na dno ljestvice njemačkog prvenstva.

Utakmica bi se na Poljudu trebala odigrati 16. prosinca, nešto više od 25 godina nakon što su se ove dvije momčadi 1997. sastale u Kupu UEFA-e te na istom stadionu odigrale spektakularnu utakmicu. Schalke je bio branitelj naslova u tom natjecanju, a ždrijeb ga je u 1. kolu spojio sa splitskim klubom. Nijemci su prvi susret u Gelsenkirchenu dobili 2:0.

Hajduk je poveo u 20. minuti uzvrata na Poljudu golom Kazimira Vulića, ali samo minutu kasnije izjednačio je Marc Wilmots, nakon čega su Splićanima trebala još tri gola za prolaz. U 34. minuti Dean Računica im je dao šansu prekrasnim golom iz slobodnog udarca, ali Eijkelkamp je u nastavku u razmaku od pet minuta zabio dvaput za pobjedu Schalkea 3:2.

Pripreme od 2. siječnja

Hrvatska i njemačka liga imaju identičnu stanku zbog Svjetskog prvenstva u Kataru te s natjecanjem nastavljaju 20. siječnja 2023. Hajduk bi pripreme za nastavak sezone trebao započeti 2. siječnja, a odradit će ih u Istri. Utakmica sa Schalkeom bit će samo jedan u nizu ogleda protiv inozemnih klubova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.