NAPAD na trenera IVANE HABAZIN

Habazin se javila iz bolničke sobe: "Ovo je sran*e i velika doza nepoštovanja"

Screenshot: Facebook/Ivana Habazin

NAJBOLJA hrvatska boksačica Ivana Habazin nedugo nakon incidenta u kojem je pretučen njezin trener Ali Bashir objavila je da neće nastupiti u meču za naslov prvakinje verziji WBO i WBC u supervelter kategoriji protiv Amerikanke Clarrise Shield koja je dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica te neporažena u profesionalnoj karijeri.

Habazin se nedugo nakon te objave ponovno obratila pratiteljima, fanovima i svima koji prate ovaj slučaj, ali putem videa na Facebooku. Bila je u bolničkoj sobi uz svog trenera za kojeg ističe da će biti dobro i proći bez težih posljedica.

"Prošla je ponoć, još uvijek sam u bolnici. Bashiru je upravo završila operacija, ovdje je i bit će dobro. I ja ću biti dobro. Borba je službeno otkazana. Ima puno toga što se govori, napadaju me da se bojim, no mislim kako se ne mora reći puno toga. Ova cijela situacija je ispala veliko sranje i ukazana mi je velika doza nepoštovanja. Meni je najvažnije da je moj trener dobro i ne znam kako itko može misliti da ću nakon ovog što je priušteno meni, mom treneru i mom timu ući u ring. Četiri mjeseca smo on i ja bili daleko od svojih domova, dali smo sve u ove pripreme. Ovim otkazivanjem također puno gubimo, no vratit ćemo se jači. Ne znam samo kako itko može vjerovati da ću ući u ring jer tamo ne idem bez svog trenera. Hvala svima", rekla je Ivana te pokazala Alija Bashira koji je još uvijek bio pod anestezijom.

Organizatori meča nadali su se da će Hrvatica ipak nastupiti u meču, ali to ni pod koju cijenu Habazin nije htjela. Procijenila je da nema smisla boriti se nakon svega što se dogodilo. Osim što u kutu ne bi imala svog trenera i mentora, njeno mentalno stanje nije ni blizu onom kakvog je potrebno imati za ovako veliki događaj u njenoj karijeri.

Prvakinja o Habazin: Ona je Ivana bez isprika, neka dovede drugog trenera

"Zovu je Ivana 'bez isprika', pa očekujem da ih i ne bude. Sigurna sam da ima drugog trenera kojeg može dovesti na borbu", rekla je na Instagramu Amerikanka Claressa Sheild nakon skandala i napada na trenera hrvatske boksačice zbog čega je isti završio na hitnoj operaciji lica.

Dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica te neporažena u profesionalnoj karijeri ne vidi problem i želi borbu koja se trebala održati u nedjelju u 3.30 ujutro po hrvatskom vremenu, a koju je zbog incidenta ipak otkazala hrvatska boksačica. Ulog je bio ogroman, trebalo se boksati za dva pojasa svjetske boksačke prvakinje u supervelter kategoriji po WBC i WBO federacijama. Ivana Habazin procijenila je da nakon toga što se dogodilo nije u stanju odraditi borbu.

"Pa ništa se nije dogodilo Ivani nego, nažalost, njezinu treneru. A on je pokazao ogroman manjak poštovanja. Iako ne opravdavam to što mu se dogodilo. Ja nisam nikome rekla da mu naudi, to nema veze sa mnom i počinitelj nije nitko iz mojega tima", dodala je američka boksačica pa zaključila:

"Molimo se za Ivanina trenera."

Ivanin trener išao je gledati koliko kilograma ima Amerikanka i onda je nastao kaos

Sve je počelo tako što je Shields prije službenog vaganja stala na vagu da vidi hoće li proći. Ivanin trener gledao je koliko ima kilograma, a njezina sestra se počela histerično derati da se makne. Došlo je do međusobnog izderavanja, a onda su se razdvojili.

Međutim, nakon desetak minuta došao je nepoznati čovjek, za kojeg se misli da je Claressin brat, koji je navodno tek izašao iz zatvora i krenuo prema Bashiru te ga udario s leđa. Ivanin trener pao je na tlo i ostao nepomično ležati u krvi. Ivana je uplakana odmah zvala 911 i hitna je došla nakon desetak minuta. Odveli su ga na nosilima i helikopterom prevezli u obližnju bolnicu gdje će biti podvrgnut hitnoj operaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.