"Højlunde, volio bih te vidjeti prije 15 godina. Tad su samo muškarci igrali nogomet"

Foto: Profimedia

DANSKA je jučer pobijedila San Marino 2:1 u osmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Do očekivana tri boda kod San Marina Danci su došli teže od očekivanog. Poveli su 1:0 golom Rasmusa Højlunda u 42. minuti, a onda je San Marino šokirao izjednačenjem. Alessandro Golinucci zabio je u 61. minuti za izjednačenje, no tri boda Dancima donio je Yussuf Poulsen u 70. minuti. Danska i Slovenija su iz ove skupine najbliže plasmanu na završni turnir u Njemačkoj.

Nakon utakmice danski napadač Rasmus Højlund optužio je reprezentativce San Marina da su ga htjeli namjerno ozlijediti. "Razumijem talijanski i mogao sam ih čuti kako pričaju o ideji da me slome", rekao je napadač kojeg je Manchester United za 75 milijuna eura doveo iz Atalante početkom sezone.

"Ti si sramota"

Højlund je odgovorio Roberto Di Maio (41), talijanski stoper koji od prošle godine nastupa za San Marino. Di Maio je bio jedan od igrača koji je žestoko startao na mladog danskog centarfora. "Čitam danas kako gospodin 80 milijuna prigovara što je jučer primio ne baš sjajan tretman od obrambenih igrača San Marina.

Dragi moj, vjerojatno u današnjem nogometu, gdje je fizički kontakt nestao, ti si možeš dopustiti ismijavanje nas malih protivnika, vrlo ružnim i ponavljajućim simuliranjem i korištenjem svake prilike da tražite kazneni udarac. Volio bih te vidjeti prije 15 godina, kad su samo pravi muškarci igrali nogomet. Ti si obična sramota Højlunde, sretno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.