Gužva na vrhu veleslalomskog poretka, Kostelić deseti s malim zaostatkom

NAKON prve vožnje olimpijskog veleslaloma u Whistleru u vodstvu je Švicarac Carlo Janka ispred Austrijanca Romeda Baumanna i Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Naš Ivica Kostelić nalazi se na desetom mjestu, sa 78 stotinki zaostatka. Dalibor Šamšal nije uspio završiti svoju vožnju, a Natko Zrnčić-Dim i Danko Marinelli nalaze se na 46., odnosno 52. mjestu.

> Tijek utrke

Kostelić: Moj cilj se zna, to je plasman među prvih 15

Ivica Kostelić odlično je odradio svoj nastup - nije imao većih pogrešaka, ali ni dovoljno brzine da se još više približi najozbiljnijim kandidatima za medalje, prvoj šestorci koja se nagurala u manje od 40 stotinki. Nakon ulaska u cilj kraj njegova je imena na semaforu svijetlio redni broj devet, a naknadno ga je uspio prestići tek Slovenac Aleš Gorza koji je imao za deset stotinki bolje vrijeme:

"Moj cilj je ulazak u prvih 15, osvajanje bodova za napredak u Svjetskom kupu. Što se tiče druge vožnje, brži će bit onaj tko se nađe na mekom snijegu", rekao je nakon utrke vidno zadovoljni Kostelić.

Prvi se niz stazu spustio Austrijanac Marcel Hirscher koji nije dugo ostao na prvom mjestu. Skinuo ga je Talijan Massimiliano Blardone s tek jednom stotinkom prednosti i ostao na prvom mjestu sve do nastupa Carla Janke. Aktualni svjetski prvak u ovoj disciplini bio je odličan, bez ijedne pogreške je došao do cilja i sa 20 stotinki preuzeo prvo mjesto na kojem je ostao do kraja prve vožnje.

Vodeći veleslalomaš Svjetskog kupa, Amerikanac Ted Ligety, bio je za šest desetinki sporiji od Janke, a nakon njega je slijedilo najveće iznenađenje utrke - Austrijanac Romed Baumann probio se na drugo mjesto sa samo dvije stotinke zaostatka. Konačno smo na ovim Igrama vidjeli nešto i od Benjamina Raicha koji na šestom mjestu zaostaje za 39 stotinki. Norvežanin Svindal, koji je u spustu u Vancouveru osvojio srebro, a zlato u super G-ju, za razliku od nedjeljnog slaloma u superkombinaciji, danas nije napravio nijednu pogrešku i u cilju je u odnosu na Janku bio sporiji za 16 stotinki.

Od trojice ostalih naših skijaša koji su vozili, najbolji je startni broj (42) imao Dalibor Šamšal, ali nije uspio doći do cilja. Za rukom je to uspjelo poći Danku Marinelliju i Natku Zrnčiću-Dimu, ali obojica su imala velike zaostatke (Zrnčić-Dim 4.57, a Marinelli 5.66) te se nisu uspjela plasirati među prvih 30 skijaša.

ZOI; alpsko skijanje, veleslalom (muški),  poredak u 1. vožnji:

1. Janka (Švi) 1:17.27

2. Baumann (Aut) +0.02

3. Svindal (Nor) +0.16

4. Blardone (Ita) +0.20

5. Hirscher (Aut) +0.21

 ...

10. Kostelić (Hrv) +0.78

...

46. Zrnčić Dim (Hrv) +4.57

...

52. Marinelli (Hrv) +5.66

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.