LIVERPOOL - MAN. CITY 3:1

"Guardiola je računao da će Lovren kiksati, ali sjajni Hrvat je sve oduševio"

Foto: EPA (Montaža Index)

U SKLOPU 12. kola Premier lige Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester City s 3:1 i napravio veliki korak prema naslovu prvaka.

Liverpool je još jednom pokazao da su najjača momčad u Engleskoj i upisao 11. pobjedu iz 12 utakmica. Slavni engleski klub remizirao je samo s Unitedom.

U prvih 11 igrao je i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji se vratio u sastav Liverpoola nakon što je praktički od početka sezone utakmice gledao s klupe.

Klopp je vjerovao Matipu i Gomezu koji su se ozlijedili, a Lovren ih je odlično zamijenio i u današnjem dvoboju pokazao da zaslužuje mjesto u početnom sastavu europskog prvaka. Veza između Kloppa i Lovrena je ipak neraskidiva. Scena koja se dogodila nakon pobjede protiv Tottenhama u 10. kolu raznježila je navijače Redsa.

Hrvatski stoper danas je protiv Cityja odigrao odličnu utakmicu, možda i najbolju ove sezone. Engleski mediji Lovrena su posebno nahvalili, a dobio je sjajnu sedmicu za svoj nastup što je jedna od najvećih ocjena među igračima Redsa.

Mirror (7): Lovren je napravio nekoliko presudnih blokova.

Skysports (7) piše kako je Guardiola pripremio momčad tako da napada Lovrena, no on je bio na razini, a španjolskom stručnjaku je propao plan.

"City je u prvom poluvremenu ciljao na Hrvata, ali Lovren je sve izdržao, radio je odlične blokove."

BBC nije komentirao nastupe igrača, no i ugledni engleski medij dao je Lovrenu sedmicu. 

Navijači Liverpoola na društvenim mrežama objavljuju zanimljive memove. Jedan takav prikazuje Lovrenove džepove nakon utakmice, a u njima se nalaze ključevi od kuće, mobitel, novčanik i Aguero.

"Sve pohvale za Lovrena koji je nedavno počeo dobivati značajniju minutažu. Nevjerojatno je kako je od situacije u kojoj je skoro bio prodan ovog ljeta, znajući da će biti četvrti izbor za stopera, došao do prve postave uskočivši kada je bio najpotrebniji", stoji u jednom od najpopularnijih tvitova o današnjoj utakmici. 

Klopp je Lovrena na početku sezone smjestio iza Van Dijka, Gomeza i Matipa. Hrvatski reprezentativac trebao je napustiti Anfield u ljetnom prijelaznom roku, no nitko nije dovoljno ponudio za njega.

Klopp je ponovno shvatio koliko mu Lovren znači i, kako prenose engleski mediji, zabranio mu da otiđe iz kluba, a obećao mu je veliku minutažu. Lovren mu nije ostao dužan, vratio je Kloppu povjerenje i nametnuo se pored Matipa i Gomeza. Ako ovako nastavi, teško će ponovno na klupu nakon povratka ozlijeđenog dvojca.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.