Gotovo je 31. svibnja: Oproštaj najboljeg braniča svih vremena Paola Maldinija!

DUGOGODIŠNJI branič Milana i talijanske reprezentacije povući će se iz profesionalnog nogometa. 40-godišnjak će ostati zapamćen kao vjerojatno najbolji branič svih vremena.

Paolo Maldini je potvrdio da sa završetkom ove sezone prekida svoju blistavu nogometnu karijeru. To je izjavio u intverjuu talijanskom dnevniku La Stampa te tako prekinuo nagađanja prema kojima je trebao nastaviti igrati i u sezoni 2009./2010.

"Ovo je moja konačna odluka. Ne mogu se boriti protiv prirode te neću nastaviti s karijerom. Fizički sam još mogao odigrati, no u jednom se trenutku treba oprostiti", kaže Maldini koji igra u Milanu tijekom cijele svoje nogometne karijere, od sada već daleke 1985. godine.

"Nikada nisam žalio što sam igrao samo za Milan. Da sam otišao negdje drugdje sigurno bi zažalio. Jedina mi je želja još jednom navući nacionalni dres, bio bih na to jako ponosan", rekao je Maldini.

Paolo Maldini u svojoj je karijeri osvojio sedam naslova prvaka Italije i pet puta podigao trofej Kupa - Lige prvaka. Pet puta je bio i osvajač Uefinog Superkupa, dva puta Interkontinentalnog kupa. Jednom je osvojio i Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo.

Vrlo vjerojatno, kako i dolikuje ovom velikanu talijanskog i svjetskog nogometa, organizirat će mu se oproštajna utakmica u kojoj će posljednji puta u životu igrati za Italiju. 

Što se zamjene zamjene za njega tiče, navodno je Milan taj problem već riješio.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.