HRVATSKI KUP

Gol u 16. sekundi utakmice i majstorija Bočkaja odveli Osijek u polufinale Kupa

Foto: Duško Marušić / Pixsell

OSIJEK je na gostovanju u Zaprešiću slavio 2:0 u četvrtfinalu Hrvatskog kupa i postao drugi polufinalist tog natjecanja nakon Lokomotive.

Osijek je poveo već u 16. sekundi golom Marka Marića, a pobjedu gostiju je potvrdio Petar Bočkaj u 79. minuti sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca s 25 metara.

Prvi pobjednik Hrvatskog kupa priželjkivao je čudo, no već u 16. sekundi gosti su poveli i usmjerili susret na svoju stranu.

Nakon što je Osijek krenuo s centra, domaći branič Ivan Tatomirović je loše reagirao i lopta je došla do Antonija Mancea, a on je odmah asistirao Mariću, koji je izašao sam ispred Mladena Matkovića i zabio jedan od najbržih golova u povijesti Kupa. Bio je to njegov već 13. gol ove sezone u svim natjecanjima. 

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali ne i pogodaka sve do 79. minute kada je Bočkaj fantastičnim udarcem iz slobodnjaka zabio za 2:0.

U 24. minuti dogodila se i jedna sporna situacija, sudac Ivan Bebek je dosudio kazneni udarac za Inter zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, ali je potom promijenio odluku.

Osijek se tako pridružio Lokomotivi koja je u utorak kao gost svladala vodeći sastav druge lige Šibenik 4:0, a strijelci su bili Uzuni (27), Karačić (48), Cokaj (82) i Halilović (90+2).

U srijedu će još igrati Gorica i Slaven Belupo, dok je dvoboj Rijeka - Dinamo odgođen za 5. veljače.

 

Sastavi

NK Inter Zaprešić - NK Osijek Rezultati uživo

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.