Godina ponosa i tuge: Futsal Dinamo slavi rast članova, ali i oplakuje miljenike

Foto: Futsal Dinamo

POLUFINALE prvenstvenog doigravanja za prvaka i hrvatskog kupa, tragedija u kojoj su poginuli Matija Capar i Oskar Kadrnka, promocija vlastitog kadra u aktualnoj sezoni, jačanje omladinske škole i rekordan broj članova obilježili su 2018. godinu MNK Futsal Dinama. 

Godina ponosa, tuge i smijeha je iza Futsal Dinama. U 2019. godini čeka ga borba za vrh, kao i izborna Skupština na kojoj će se na ljeto izabrati nova ili potvrditi aktualna klupska uprava.

Dinamova akademija nikada nije imala više igrača, kategorija, turnira i utakmica, kao i velik broj trenera koji s njima rade na dnevnoj bazi.

Futsal Dinamo srušio je i rekord po broju članova (2 573) doslovno sa svih strana svijeta i čak pet kontinenata. Članovi su prisutni u svim županijama, a osobito se ističe Grad Zagreb. 

Pored Hercegovine, koja diše plavo, vrijedi istaknuti i snažne članske baze u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Kanadi te Irskoj, Francuskoj i Belgiji. Seif Younsi prvi je Dinamov član s afričkog kontinenta.

U emotivnoj večeri u lipnju na Šalati Futsal Dinamo oprostio se od Capija i Oskara utakmicom protiv MNK Šibenik 1983. Baš onako kako su oni živjeli svoje živote – haklom na najdražem im zagrebačkom asfaltu.

U godini na izmaku vrijedi podsjetiti da je u klub kao veliko pojačanje doveden hrvatski reprezentativac Jakov Grcić.

Uslijedilo je i nezaboravno otvaranje sezone na Šalati kada je na završnici Trofeja Dinamo gostovao grčki Panathinaikos.

Trofeja Dinamo je drugoj godini obuhvatio i turnire izvan Zagreba, ali i žensku te veteransku konkurenciju.Turniri su bili održani na Črnomercu i Savici, u Bjelovaru, Dubravi, Kutini i Ivanić Gradu.

Od stvari izvan sporta vrijedi spomenuti ostavku dopredsjednika Juraja Čošića koji je stavio klupske interese ispred vlastitih, što je avangarda u domaćim sportskim i širim društvenim uvjetima.

Klupski volonteri nastavili su s organiziranjem Dinamovih pub kvizova, namijenjenih druženju svih koji dišu plavo te je održano i 8. izdanje s rekordnim brojem ekipa.

Dinamo je polusezonu završio na četvrtom mjestu s 19 bodova, dva manje od drugoplasiranog Vrgorca i devet manje od vodećeg Novog Vremena Apfel. Doigravanje u aktualnoj sezoni brojit će osam klubova. 

Prema najavama klupske uprave, pojačanja se neće dovoditi. Za najveće domete i dalje će se spremati vlastiti kadar što se pokazalo učinkovitim po stabilnost kluba i temelje za njegovu budućnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.