GENIJ OSTAJE GENIJ Prije deset godina bio je najbolji na svijetu, a onda su ga potjerali u penziju, ali magija je ostala

Foto: Twitter

PRIJE točno deset godina Milan se osvetio Liverpoolu za šok iz 2005. kad su Redsi osvojili Ligu prvaka u najluđem finalu ikad. Milan je 2007. u reprizi finala slavio 2:1, oba gola za Talijane zabio je čudesni Pippo Inzaghi, ali duša te momčadi bio je veličanstveni Brazilac Kaka.
 

Još kao tinejdžer impresionirao je svijet u dresu Sao Paola. Želio ga je Real, baš u ono vrijeme kad su Kraljevi krenuli s idejom Los Galacticosa, a legenda kaže, da je uprava Madriđana odustala od već dogovorenog transfera navodno zbog njegovog imena – Kaka – jer Kraljevski klub morao je misliti na svoju reputaciju.
 
Ako je to istina, onda je Real napravio jednu od najvećih gluposti u povijesti nogometa jer lepršavi Brazilac se u šest godina igranja na San Siru nametnuo kao jedan od najfinijih igrača na svijetu. Na koncu, posljednji je nogometaš koji je osvojio Zlatnu loptu (2007.) prije ere Messija i Ronalda.
 
Real se pokušao iskupiti i 2009. platio ga je 56 milijuna funti, ali više to nije bio onaj stari Kaka. Ozljede su učinile svoje. U četiri godine na Bernabeu više je sjedio na klupi nego što je igrao, a karijeru je pokušao oživiti povratkom na San Siro 2013. Nije to bilo loše, ali čarolija je nestala. 2014. potpisao je za Orlando gdje i danas igra.
 
I to kako igra. Fantastično. Možda Kaka više ne pokazuje čaroliju koja ga je krasila prije desetak godina, ali u njegovim nogama i dalje ima magije.
 
Orlando je kod Atlante odigrao 1:1, a utakmicu je obilježio sjajan gol Brazilca. Majstor ostaje majstor.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.