HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta slavi golmana Dinama: "Nasljednik legende i jedina svijetla točka"

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

ADRIAN ŠEMPER, mladi (21) Dinamov golman, oduševio je na posudbi u Chievu, iako je ove sezone odigrao samo šest utakmica, a klub iz Verone ispao iz Serie A.

Ali Šemper je već u prvoj utakmici za novi klub, meču u kupu protiv Cagliarija u prosincu, pokazao da je pojačanje za Chievo. Na samom kraju sezone preuzeo je status prvog golmana od legendarnog 40-godišnjeg Stefana Sorrentina i branio posljednjih pet utakmica. 

Golman koji je za Chievo, Palermo i Torino odigrao 472 utakmice u Serie A i B tako je dobio dostojnog nasljednika. 

Šempera je La Gazzetta dello Sport zajedno s Gigijem Donnarummom i Fabianom Ruizom uvrstila u izbor za najboljeg mladog igrača prošlog prvenstvenog gola.

"Hrvatski golman na posudbi iz zagrebačkog Dinama jedina je svijetla točka u tužnoj sezoni Chieva. Već u prvoj prvenstvenoj utakmici, porazu 1:2 od Lazija, obranama je nagovorio vodstvo kluba da mu produlji posudbu na još jednu sezonu. Za vikend je protiv Sampdorije bio najbolji igrač na terenu. Obranio je udarce Defrela i Gabbiadinija i pokazao da je Sorrentinov nasljednik."

Šemper je prošlog ljeta potpisao ugovor o posudbi u kojem je stajalo da ga Chievo sljedećeg ljeta može otkupiti za milijun i pol eura. 

Chievo se na predstavljanju novog golmana pohvalio da ga je uspio dovesti usprkos tome što su za njega bili zainteresirani Bayern i Sampdoria. 

Šemper ima 45 nastupa u HNL-u, a početkom sezone 2016./17. bio je i prvi golman Dinama. Nakon što je Eduardo otišao u Chelsea, u prvu momčad ga je promovirao tadašnji trener Zlatko Kranjčar. 

Mladi vratar branio je čak i dvije utakmice u skupini Lige prvaka, protiv Lyona (0:3) i Juventusa (0:4), ali je nakon još jednog debakla, 2:5 kod Rijeke u prvenstvu, Cico dobio otkaz, a novi trener Ivajlo Petev promijenio je golmana. Šempera je zamijenio Livaković.

Zato je Šemper posljednju sezonu i pol proveo na posudbi u Lokomotivi. Ljetos se vratio iz Dinamove filijale, ali nije se uspio nametnuti pored Livakovića i Zagorca pa je otišao na posudbu u Italiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.