Gazzetta otkriva: "Interu je Modrića ponudila njegova žena i Mamićeva učenica"

Foto: EPA / Kai Forsteling, Montaža: Index

LUKA MODRIĆ u Interu, vijest koja je nakon samo dva dana postala najveća priča ljetnog prijelaznog roka. Gazzetta dello Sport otkriva kako je sve krenulo.

Najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu preko današnje naslovnice i odmah ispod zaglavlja razvalio je fotografiju najboljeg veznjaka na svijetu i naslov "Modrić želi Inter". U tekstu piše da je priča koja je raspalila maštu navijača Intera krenula tako što je Vanja Bosnić, Lukina (32) pet godina starija supruga i njegova zastupnica, nazvala Inter.

"Sve je počelo telefonskim pozivom njegove supruge, koju je školovao kontroverzni Zdravko Mamić. 'Želite li Modrića?' glasilo je njeno kratko i jednostavno pitanje na koje Inter nije mogao reći ne", piše Gazzetta.

No šok, nevjericu i oduševljenje pitanjem i ponudom uskoro su zamijenili praktični, brojčani problemi: "Modrić u Realu ima plaću od 10 milijuna eura godišnje do 2020., a za mjesec dana puni 33 godine. Uz to ide i odšteta Realu, koju Inter teško može platiti zbog pravila UEFA-ina financijskog fair playa."

Modrić usprkos sjajnim igrama više definitivno nije u najboljim godinama, ali Inter bi pregrmio to što se Realov playmaker "neće pomlađivati" dok ga bude plaćao bogatstvo, a FFP bi se zaobišao na Talijanima omiljen način: posudbom s obavezom otkupa nakon prve godine pozajmice igrača.

Gazzetta piše da je Vanja Modrić preuzela i najteži dio posla - pregovore s Realom oko toga da njenog supruga pusti u Inter. Štoviše, Nerazzurri pri tome u nju polažu velike nade, a Gazzetta je uspoređuje s najsposobnijim menadžerom današnjice, superagentom Jorgeom Mendesom: 

"Real će u ovom poslu biti jako težak pregovarač pa se Inter pouzdaje u vještinu Vanje Bosnić. Uostalom, i prilikom Ronaldovog prelaska u Juventus, sve je odradio Mendes, a Marotta i Juve su došli na gotovo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.