HRVATSKI TRENERI

Gazzetta: Aplauzi hrabrom hrvatskom ratniku. Očitao je lekciju Pirlu

Foto: EPA

NAJČITANIJI talijanski sportski dnevnik i jedan od najuglednijih sportskih dnevnih listova na svijetu, slavi Ivana Jurića nakon što je njegova Verona u petom kolu Serie A uzela veliki bod (1:1) kod Juventusa, aktualnog i deveterostrukog uzastopnog prvaka Italije.

"Hrvatski ratnik pokazao je mišiće tijekom i nakon utakmice"

Međutim, ističe Gazzetta u tekstu o Juriću, "1:1 kod prvaka Italije je sjajan rezultat za trenera bilo kojeg kluba, ali ne i za Ivana Jurića. Hrvatski ratnik je i nakon utakmice pokazao mišiće, a ne samo tako što je tijekom utakmice nosio kratke rukave. Na primjedbu kako je ovo prvi put nakon 1988. da je Verona uzela bod kod Juventusa, odgovorio je kako je to lijepo, ali da on žali za pobjedom."

Juriću ocjena rezervirana samo za odlikaše, Pirlu minus 2 

Gazzetta ističe da je Jurić sa skromnim igračkim kadrom očitao lekciju kolegi Andrei Pirlu. Jurića je ocijenila sedmicom, koja je u Italiji rezervirana za majstore uz obrazloženje: "Kada igrači od prve do zadnje minute pokažu ovakvu agresivnost i predanost, kao što su to napravili nogometaši Verone, onda je to trenerova zasluga. Ne može svatko doći kod Juventusa i igrati otvoreno, a Jurić je napravio upravo to. Momčadi je usadio karakter i odgovornost i Verona zahvaljujući Juriću ima sve preduvjete za još jednu dobru sezonu pod njim." Pirlo je pak dobio tek 5,5 uz napomenu: "Treći remi u pet kola je još jedno zvono za uzbunu u Juventusu. Momčad mu ni protiv Verone nije pokazala karakter."

"Jurić je natjerao Juventus da mu Bonucci igra playmakera, a Pirlo mu nije mogao ništa"

Zato je Jurić na momčad preslikao svoj karakter na svoje igrače, piše Gazzetta: "Sjajni Jurić tijekom cijele utakmice držao je crtu obrane visoko, praktično na centru, gdje je presingom izluđivao Juventus. Pirlo nije imao odgovor na njegovu igru i nije čudno što je Juventus u prvom dijelu imao samo jedan udarac na gol. Pa playmaker mu je bio stoper Bonucci! Juriću se isplatila hrabrost da kod Juventusa igra s dvije polušpice uz isturenog Kalinića. Njih trojica bili su prva linija obrane, koju su odlično primjenjivali visokim presingom."

"Jurić je kao generički lijek kojeg uzmete umjesto skupog brenda. Košta manje, ali ima iste sastojke i učinak"

Gazzetta ističe da je trener gostiju time posebno oduševio: "Jurić zaslužuje aplauze za to što je Kaliniću pridružio Zaccagnija i Colija. Potonji je na posudbi iz Atalante i kod Juventusa je pokazao da bi pod Jurićem mogao izrasti u novog hit igrača momčadi iz Bergama. Hrvatski trener je i s novim igračima uspio ponoviti odlične igre Verone iz prošle sezone. Jurić je kao generički, ali efikasni lijek kojeg uzmete umjesto skupog brenda. Košta manje, ali ima iste aktivne sastojke i učinak."

"Jurić je mijenjao igrače i taktiku, ali ne pristup. Pirlo je samo čekao"

Slavni talijanski list dodaje kako je Jurić superiornost nad Pirlom pokazao i promjenom taktike, dok je njegov suparnik samo čekao. "Jurić je 3-4-2-1 iz prvog dijela, u 55. minuti zamijenio u 5-4-1 i odmah je zabio vodeći gol. Pirlo pak nije mogao istom mjerom odgovoriti na Jurićevu glad i presing. Juventus je s 3-4-1-2 prešao na 4-4-2, ali po inerciji, ne trenerovom željom. Jurić je na početku drugog dijela promijenio tri igrača, jer je osjetio da kod Juventusa može do pobjede. Zamijenio je ljude, ali momčad je zadržala pristup svog hrvatskog trenera. To se opet vidjelo na sredini terena, gdje su Jurićeve pirane pojele zvijezde Juventusa. Tek su umor igrača Verone i ulazak Kuluševskog spasili Juventus."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.