Gattuso kaže da će Kalinić braniti svaku treću utakmicu. Iduća takva je protiv Dinama

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U TREĆEM kolu SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu preokretom slavio protiv Varaždina rezultatom 2:1. Goste je u vodstvo doveo Dimitar Mitrovski, ali zatim je Marko Livaja režirao preokret. Prvo je asistirao Filipu Krovinoviću, a zatim i sam zabio. Hajduk je sada drugi sa sedam bodova, a Varaždin šesti s dva. Utakmicu je komentirao Gennaro Gattuso, trener Hajduka.

"Zašto Lovre Kalinić umjesto Lučića?" pitali su Gattusa novinari, a on je dao kratak odgovor: "Moje je pravilo da svake dvije-tri utakmice zamijenim golmana. Lovre odlično trenira. Ovo nije poklon njemu. Lučić je osjetio malu bol, ništa posebno. To će biti moje pravilo do kraja sezone. Svaku treću utakmicu će braniti Lovre. Nije ovo ništa protiv Lučića."

Prva sljedeća je protiv Dinama, kojem je mušterija

Dakle, ako će se Gattuso držati toga što je rekao, Kalinić će u prvoj sljedećoj utakmici za tri kola braniti protiv Dinama, kluba kojem je uvjerljivo najveća mušterija po broju pogodaka koje je primio od njega. Dosad su igrači Dinama zabili Kaliniću čak 50 puta, a samo su dva golmana u Europi primila više golova od jednog kluba.

To su Andrea Consigli (Italija), koji je primio 61 protiv Juventusa, i Steve Mandanda (Francuska), koji je primio 58 protiv PSG-a. Kalinić je 47 golova protiv Dinama primio kao vratar Hajduka, a tri kao golman Karlovca, u kojem je proveo proljetni dio sezone 2011./2012.

Popis Kalinićevih utakmica do kraja sezone:

6. kolo - Dinamo

9. kolo - Šibenik

12. kolo - Varaždin

15. kolo - Dinamo

18. kolo - Šibenik

21. kolo - Varaždin

24. kolo - Dinamo

27. kolo - Šibenik

30. kolo - Varaždin

33. kolo - Dinamo

36. kolo - Šibenik

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.