FUTSAL

Futsal: Rusi dobili Ukrajinu za finale Eura. Golman skinuo penal u zadnjoj minuti

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Rusije prvi je finalist Europskog prvenstva u Nizozemskoj nakon što je u dramatičnom dvoboju svladala Ukrajinu s 3:2. Utakmica je, naravno, imala poseban značaj s obzirom na to da se dvije države nalaze na rubu ratnog sukoba, a ovo je prvi sportski dvoboj između njih otkad su napetosti dosegnule vrhunac. Danas smo prenijeli tekst o značaju takvih utakmica, a možete ga pročitati OVDJE.

Rusi su do 15. minute vodili 2:0 golovima Antona Sokolova i Andreja Afanasjeva. Ukrajinci su se odmah odlučili za igru s golmanom igračem i to im se isplatilo u idućoj minuti kada je Jevgen Siri smanjio vodstvo. Artem Nijazov vratio je dva gola prednosti u 31. minuti, a onda kreće drama.

Ukrajina je opet igrala s golmanom igračem. U 35. je Danil Abakšin zabio za 3:2, a točno minutu prije kraja imali su penal za izjednačenje. Ipak, Petro Šoturma pogodio je ruskog vratara Dmitrija Putilova u noge. Do kraja su imali još jednu sjajnu šansu u zadnjim sekundama, ali nisu uspjeli dati gol.

Drugi polufinalni par čine aktualni prvak Europe i svijeta Portugal te Španjolska. Utakmica se igra od 20 sati, a finale je na rasporedu u nedjelju, kao i susret za treće mjesto. Rusija je već jednom osvojila turnir, 1999. godine u Španjolskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.